Het Nationale Theater / HNTjong

Trojan Wars (14+) / Peer Wittenbols

jongeren Bestel kaarten
 • wo 08 apr
  17:00 - 22:00
  Grote Zaal
  Afgelast
 • do 09 apr
  17:00 - 22:00
  Grote Zaal
  Afgelast

Een verpletterende bingewatch-marathon.

Trojan Wars is dé theaterbelevenis van 2020. Een verpletterende bingewatch-marathon van drie afleveringen inclusief eten, drinken en livemuziek.  
 
Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs spelen meer dan 100 personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival. 
 
De moeder aller oorlogen 
Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.  
 
“Ik zal je een geheim verklappen: de goden zijn nooit eerlijk.” 
 
Drie afleveringen bingewatchen  
Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein.  
 
Aflevering 1. “Happy Party” 
Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks. 
 
Aflevering 2. Slagveld bij Troje  
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard. 
 
Aflevering 3. Onderwereld  
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede wordt vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.  
 
De Illias van Homerus naar nú
Toneelschrijver Peer Wittenbols maakt van de epische verhalen uit De Ilias van Homerus een theaterspektakel van nú, over vriendschap, verraad, wraak en liefde. Regisseur Noël Fischer laat zich inspireren door de stijl van Lord of the Rings en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”

Eten bij Trojan Wars  
Een ticket voor Trojan Wars is inclusief eten in de pauzes. Het eten is vegetarisch en er wordt rekening gehouden met verschillende allergieën zoals: lactose, gluten, noten, ui/knoflook, ei en soja. Ook veganistisch is mogelijk. Kaarthouders ontvangen circa een week voor de voorstelling meer informatie middels een servicemail.
Lees hier een interview in Trouw
Lees hier een interview in de Telegraaf

Trojan Wars podcast
In de Trojan Wars Podcast nemen acteur Bram Suijker en technicus Lennert Esser je mee achter de schermen van deze voorstelling. In 5 tot 7 afleveringen volg je het maakproces van het begin tot aan de première op 14 maart 2020. De afleveringen verschijnen binnenkort op verschillende podcast apps. De teaser is nu te beluisteren op Spotify of via de player hieronder.
Kaarten
 • Het Nationale Theater / HNTjong

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 39,50 Incl. garderobe

  Het Nationale Theater / HNTjong Grote Zaal Afgelast 39.50
 • Het Nationale Theater / HNTjong

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 39,50 Incl. garderobe

  Het Nationale Theater / HNTjong Grote Zaal Afgelast 39.50