Froe Froe

Killie Billie (6-12 jr)

jeugd

Een muzikale coproductie met Fortress

'Killie Billie' is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, live-muziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor watjes!

Op een dag komt de crash. Papa en mama gaan uit elkaar. Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: weer samen. Enkel de bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

Theaterkrant over 'Killie Billie'
"Scheiding is een heftig thema voor een kindertheaterproductie. Hoe pak je dat aan? Froefroe hakt er nog dieper op in als het kind Billie een schuldgevoel wordt aangepraat: die scheiding van de ouders is zijn/haar schuld. Dat klinkt allemaal heel zwaar, en is het ook, maar Froefroe weet er zo’n theatrale draai te geven, dat het leuk, zelfs vreselijk grappig eigenlijk, en helder wordt. (...) Theater Froefroe is hét figurentheater uit Vlaanderen, dat met veel absurde humor en met visuele vondsten en grappen in een mix van beeld, projectie en live muziek, figuren, poppen en spelers laat schitteren in al hun glorie. (...) Deze keer leven de spelers zich helemaal uit op zijn ‘froefroes’ in hun spel met veel poppen en attributen, met uitvergrotingen en verkleiningen, met projectietechnieken en vooral absurde toestanden, hoewel het thema serieus is. (...) Alles wervelt, er is zoveel te zien, er zijn de geprojecteerde scènes in het klein, de taal is grappig, melig en gaaf, het spel van acteurs en actrices, met vaste waarden Dries De Win en Gert Dupont als manipulators, is daverend. Techniek, spel, en poppenspel gaan in elkaar over, onder de aanstekelijke en zwierige live-muziek van Fortress, en dat alles in een razend tempo. Dit is weer zo’n dolle knettergekke Froefroeproductie, die uitblinkt in totaaltheater, maar ook inhoudelijk het thema eerlijk aanpakt en tot de essentie uitbeent. Je moet het maar kunnen."

Tip van onze jeugdprogrammeur Marieke van Duin
"'Killie Billie' is echt een aanrader voor iedereen die zin heeft om in de kerstvakantie naar een voorstelling te gaan en openstaat voor thema’s die uit het leven gegrepen zijn, op een waanzinnig theatrale manier verbeeld. Als je je hierin herkent, ga dan zeker kijken! Wat je ongeveer kunt verwachten: een maf gezelschap dat van alles uit de kast haalt (spel, poppenspel, stoere live muziek, video) om een indrukwekkend verhaal te vertellen. En wat nog meer: afwisselend een brok in je keel en een lach. Precies zoals theater bedoeld is, als je het mij vraagt. Ik beloof je, hier krijg je geen spijt van."

Theaterspeelplaats
Kom voor en na de voorstelling in de foyer kleuren, poppenkast spelen en Lego'en in de kleurrijke huisjes van de Theaterspeelplaats!
Kaarten
  • Froe Froe

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 13,50 Incl. limonade en garderobe

    Froe Froe Kleine Zaal 13.50