Film(huis) in De Vest

Paris, Texas (1984)

film
Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij! In de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest vertonen we een unieke filmreeks. Vanaf 5 augustus draait daar iedere woensdagavond – vijf weken lang – een klassieker. Op het programma: films die je altijd al eens hebt willen zien, of dolgraag nog een keer (met elkaar) op het grote witte doek wil bewonderen. We beginnen met een film uit de jaren ’60 en reizen iedere week zo’n tien jaar door de tijd. Zin in deze nostalgische filmtrip door vijf decennia? Bestel dan meteen kaarten en geniet van deze nieuwe beleving: Film(huis) in De Vest. De Grote Zaal van TAQA Theater De Vest biedt voldoende plaats en is uiteraard volledig coronaproof.

Paris, Texas (1984)
(Wim Wenders, 150 min, UK, VS, DEU, FRA)
Cast: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell, Hunter Carson, Aurore Clément, Bernhard Wicki, Justin Hogg, John Lurie
 
Paris, Texas is een schitterend gespeelde en gefilmde roadmovie, waarin Travis na vier jaar afwezigheid uit de woestijn terugkeert en zijn zoontje opspoort. Samen gaan ze op zoek naar Travis’ vrouw. Regisseur Wim Wenders is destijds gewoon de weg op gegaan, hij heeft niet bewust gezocht naar bekende filmbeelden. Zo kan het dat Travis begint te lopen en net zo lang doorloopt tot hij iemand tegenkomt. De beelden die door cameraman Robby Müller werden gevonden zijn prachtig en worden ijzersterk ondersteund door een soundtrack van Ry Cooder. Wenders kreeg onder andere een BAFTA en een Gouden Palm voor z'n film.


Dinerarrangement Grand Café Klunder
Maak je filmavond compleet met een dinerarrangement bij Grand Café Klunder! Voorafgaand aan de film geniet je van een heerlijk twee-gangen-diner, incl. koffie en thee. Kies bij het bestellen van tickets voor een filmkaartje inclusief diner.

Prijzen: € 11 (ticket) / € 33,50 (ticket incl. diner in Grand Café Klunder)

Kaarten
  • Film(huis) in De Vest

    Zaal Grote Zaal

    Film(huis) in De Vest Grote Zaal