Film(huis) in De Vest

Breaking the Waves (1996)

film
Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij! In de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest vertonen we een unieke filmreeks. Vanaf 5 augustus draait daar iedere woensdagavond – vijf weken lang – een klassieker. Op het programma: films die je altijd al eens hebt willen zien, of dolgraag nog een keer (met elkaar) op het grote witte doek wil bewonderen. We beginnen met een film uit de jaren ’60 en reizen iedere week zo’n tien jaar door de tijd. Zin in deze nostalgische filmtrip door vijf decennia? Bestel dan meteen kaarten en geniet van deze nieuwe beleving: Film(huis) in De Vest. De Grote Zaal van TAQA Theater De Vest biedt voldoende plaats en is uiteraard volledig coronaproof.

Breaking the Waves (1996)
(Lars von Trier, 158 min, DEN, SWE, NED, FRA, NOR, ESP, ICE)

Cast: Emily Watson, Stellan Skarsgård en Katrin Cartlidge
 
Bess is een naïef, kinderlijk meisje dat gelooft dat ze in direct contact staat met god. Ze is opgevoed in een streng religieus Schotse plattelandsgemeenschap aan het begin van de jaren '70. Als ze verliefd wordt op Jan – een man van de wereld die werkzaam is op een olieplatform – trouwen ze tegen de wil van de dorpsgemeenschap met elkaar. Na hun gelukkige wittebroodsdagen gaat Jan terug naar het olieplatform, maar komt sneller dan verwacht terug. Door een ernstig ongeluk raakt Jan volledig verlamd. Als hij tussen leven en dood zweeft, gaat Bess steeds verder in haar streven om Jan te redden...


Dinerarrangement Grand Café Klunder
Maak je filmavond compleet met een dinerarrangement bij Grand Café Klunder! Voorafgaand aan de film geniet je van een heerlijk twee-gangen-diner, incl. koffie en thee. Kies bij het bestellen van tickets voor een filmkaartje inclusief diner.

Prijzen: € 11 (ticket) / € 33,50 (ticket incl. diner in Grand Café Klunder)

Kaarten
  • Film(huis) in De Vest

    Zaal Grote Zaal

    Film(huis) in De Vest Grote Zaal