Eva Line de Boer | Stichting Euphoria, Het Zuidelijk Toneel

Rust zacht Billy

theater

Een theatrale oefening in afscheid nemen.

Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenisselfie; in onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af. Hoe ga je om met rouw in het openbaar? In ‘Rust zacht Billy’ gaat een uiteenlopende groep acteurs aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaarthits en live gestreamde herdenkingsdiensten. Regisseur Eva Line de Boer pleit met deze voorstelling voor een meer open relatie met de dood, zowel on- als offline.

Want een ding is zeker: we krijgen allemaal te maken met rouwen en afscheid nemen. ‘Rust zacht Billy’ is een ode aan onze pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan.

Vers van De Vest: op theateravontuur

Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 22 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (dus € 10 of € 9 per voorstelling, inclusief een drankje). Voor Vers van De Vest is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maak dus snel je keuze. De korting wordt automatisch verrekend. Bekijk het aanbod.
 
Kaarten
  • Eva Line de Boer | Stichting Euphoria, Het Zuidelijk Toneel

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 19,50 incl. drankje en garderobe

    Eva Line de Boer | Stichting Euphoria, Het Zuidelijk Toneel Kleine Zaal 19.50