De Warme Winkel

Een oprechte ode aan de ironie

toneel

Uit de reeks ‘obscuur-elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau’.

Voor hen die de ironie van de titel ontgaat: het is natuurlijk lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen, want wie de ironie recht wil doen, moet haar belijden. En dat ondermijnt dan weer de oprechtheid van de ode. Toch is dat precies de intentie van De Warme Winkel. Na het idiote succes van ‘De Warme Winkel speelt De Warme Winkel’ – waarin plagiaat centraal stond – komt de groep met een vervolg in de serie ‘Obscuur-elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau’.
 
Ironie wordt vaak weggezet als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), jonge kunstenaars hangen ‘de nieuwe oprechtheid’ aan (je moet menen wat je zegt) en politiek degradeert ironie tot middel om zich in te dekken en racisme te billijken (stelletje homo’s!). Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie van de ironie, in eindregie van Jetse Batelaan. Het zal groots, geil en gevaarlijk worden. Hier kan je blind op intekenen. Echt, dit wordt super! Want om met Kierkegaard te spreken: “Zoals de wijsbegeerte begint met de twijfel, zo begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie.”

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 22 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (dus € 10 of € 9 per voorstelling, inclusief een drankje). Voor Vers van De Vest is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maak dus snel je keuze. De korting wordt automatisch verrekend. Bekijk het aanbod.
Bonus: heb je 5 of 10 voorstellingen Vers van De Vest in je winkelmandje, dan kun je er de bonusvoorstelling ‘Monsters’ van Duda Paiva voor slechts € 5 per kaartje bij kopen. Kies bij het selecteren van je stoelen voor prijstype Vers van De Vest bonus, dan wordt de korting automatisch verrekend.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. Ook in theaterseizoen 2019-2020 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
  • De Warme Winkel

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 24,00 incl. drankje en garderobe

    De Warme Winkel Grote Zaal 24.00