De Warme Winkel

Een oprechte ode aan de Ironie

toneel
De Warme Winkel trekt zich terug op een verleidelijk mooi eiland met grote cultuurhistorische waarde. Hier ontmoeten ze o.a. de reality tv-sterren Lesley Versprille en Earl Daniël en gaan ze de uitdaging aan: blijft ironie hun sterkste wapen of slaan dates met real people gaten in hun overtuiging?

Voor hen die de ironie van de titel ontgaat: het is lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen, want wie ironie recht wil doen moet haar belijden, en dat ondermijnt weer de oprechtheid van de ode. Toch is dat precies de intentie. 

Ironie wordt door menigeen bij het vuil gezet. Ironie sluit buiten en dat mag niet meer in deze inclusieve tijden. Daarbij wordt het bestempeld als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), hangen jonge kunstenaars new sincerity aan (je moet menen wat je zegt) en degradeert de politiek ironie tot middel om je in te dekken en discriminatie te billijken (homo’s!). Maar wordt het kind niet met het badwater weggegooid? Want op de juiste wijze gehanteerd is ironie het glijmiddel van elk gesprek en ‘begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie’ (Kierkegaard). 

Aan De Warme Winkel de taak om de ironie in haar volle glorie te herstellen. Een theatrale rehabilitatie; groots, geil en gevaarlijk... 

Concept: Florian Myjer, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff, Marieke de Zwaan 

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.


 
Kaarten
  • De Warme Winkel

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 24,00 Incl. drankje en garderobe

    De Warme Winkel Grote Zaal 24.00