de KOE en mugmetdegoudentand

seks(e)(n)

toneel Bestel kaarten
 • za 07 dec 20:30 Kleine Zaal
 • Extra / Inleiding
  za 07 dec 19:45 Benedenfoyer
  Gratis

De natuur van natuur: Goethe revisited.

In 1809 schrijft Goethe ‘Die Wahlverwandtschaften’. Hij zet vier personages – het echtpaar Eduard en Charlotte, een vriend van Eduard en Charlottes nichtje Ottilie – neer op een landgoed en observeert hun reacties. Volgen zij hun driften, de natuurwetten? Of zijn hun beslissingen rationeel en hebben ze een vrije wil? Een soort negentiende-eeuws ‘Temptation Island’ dus, met toen al een catastrofaal einde.
 
Ruim twee eeuwen later schrijven de KOE en theatermaakster Lineke Rijxman een nieuwe ‘Wahlverwandtschaften’. Wederom met twee vrouwen, twee mannen en een landgoed, maar daar houdt de vergelijking op. In Goethes tijd was de natuur nog een ruimte zonder mensen: wij waren afhankelijk van haar, zij niet van ons. Anno 2019 hebben wij de natuur haar onvoorspelbaarheid afgenomen. Hoe vergaat het de twee koppels in een tijd waarin we onze natuur niet langer de schuld kunnen geven? Weer catastrofaal? Of nog catastrofaler?

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste Bedrijf.

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 22 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (dus € 10 of € 9 per voorstelling, inclusief een drankje). Voor Vers van De Vest is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, maak dus snel je keuze. De korting wordt automatisch verrekend. Bekijk het aanbod.
Bonus: heb je 5 of 10 voorstellingen Vers van De Vest in je winkelmandje, dan kun je er de bonusvoorstelling ‘Monsters’ van Duda Paiva voor slechts € 5 per kaartje bij kopen. Kies bij het selecteren van je stoelen voor prijstype Vers van De Vest bonus, dan wordt de korting automatisch verrekend.
Kaarten
 • de KOE en mugmetdegoudentand

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 21,50 incl. drankje en garderobe

  de KOE en mugmetdegoudentand Kleine Zaal 21.50

Extra / Inleiding