Conny Janssen Danst

KIEM

dans

Een voorstelling over veerkracht, levensdrift en vitaliteit.

Voor de voorstelling ‘BROOS’ uit 2019 liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’. Als gevolg van dit intense proces ontstond bij de choreografe de behoefte om dit keer een tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen.
 
Opvolger ‘KIEM’ gaat over groeikracht, levensdrift, kijken over muren naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon verkennen, de vensters opengooien en verse lucht laten binnenstromen. Een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers vertelt over ontsnappen aan wat je tegenhoudt, de drang om uit te breken, het lichaam vol te zuigen met frisse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen. “Ongekunsteld mixt ze moderne dans met urban streetstijlen en clubdans. Janssens dans staat als een huis, voor jong én oud.” (Trouw over ‘BROOS’)

Conny Janssen ontvangt oeuvreprijs Gouden Zwaan 2019
Op vrijdag 4 oktober zijn tijdens Het Nederlandse Dansdagen Gala de VSCD Dansprijzen, de Zwanen, uitgereikt. Conny Janssen, artistiek leider van Conny Janssen Danst, ontving de Gouden Zwaan voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd. Uit het juryrapport: "Sinds jaar en dag is de Rotterdamse Conny Janssen een gezichtsbepalende speler in het Nederlandse dansveld. (...) Menselijk, krachtig en ontroerend zijn termen waarmee haar werk wordt gekwalificeerd. (...) Conny Janssen Danst is geliefd om de fysieke dansstijl en de theatrale kracht van de groep uitzonderlijke dansers. In de vruchtbare periode van een kwart eeuw heeft Conny Janssen zich met hart en ziel opgesteld als ambassadeur van de dans. (...) Als blijk van dank voor alles wat Conny Janssen in de afgelopen decennia voor de Nederlandse dans heeft betekend en om met hernieuwde energie de toekomst te omarmen, vindt de VSCD Dansjury het passend om deze stap te markeren met de Gouden Zwaan."
Kaarten
  • Conny Janssen Danst

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 23,50 incl. drankje en garderobe

    Conny Janssen Danst Grote Zaal 23.50