BackBone | Alida Dors

Or Die Trying

dans Bestel kaarten
 • do 14 nov 20:30 Kleine Zaal
 • Extra / Inleiding
  do 14 nov 00:00 Benedenfoyer
  Gratis

Sociaal en politiek bewust danstheater met stevige hiphopattitude.

Or Die Trying is een interdisciplinaire dance chronicle van choreograaf en socioloog Alida Dors. Een energieke voorstelling waarin dans, thaiboksen en filmprojectie elkaar aanvullen. Een voorstelling voor de dromers en de vechters onder ons.
Als Surinaamse immigrant vocht Alida’s vader letterlijk en figuurlijk voor een beter leven. In zijn eigen boksschool propageerde hij via thaiboksen een mentaliteit van groei, flexibiliteit, incasseren en nooit opgeven.
Vechtlust wordt op veel verschillende manieren van generatie op generatie overgedragen en dat inspireerde Alida voor het maken van Or Die Trying. In het ritme van de strijd gaan dansers en thaiboksers het gevecht aan met hun eigen grenzen. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Is opgeven een optie? In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie, zoeken zij hun eigen weg. Become the best you, Or Die Trying.
Als altijd creëert Alida een avontuurlijke interdisciplinaire dance chronicle met invloeden uit hiphop en moderne dans – sociaal en politiek bewust, urgent en relevant.

Or Die Trying is een voorstelling van BackBone in co-productie met Theater Rotterdam, tanzhaus nrw en met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 
Kaarten
 • BackBone | Alida Dors

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

  BackBone | Alida Dors Kleine Zaal 18.50

Extra / Inleiding