AIA-Lezing

Flexwonen, oplossing voor nijpend woonprobleem

verhuring Te gast
Bert Rotteveel (Rotteveel M4, Alkmaar) en Jozien Timmers (MVSA Architects, Amsterdam) geven de lezing “Flexwonen, oplossing voor nijpend woonprobleem”. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Flexwonen is een woonconcept dat door de rijksoverheid wordt gestimuleerd met het programma ‘Stimuleringsaanpak Flexwonen’. Het doel is om op korte termijn meer tijdelijke en flexibele woningen te realiseren voor doelgroepen in de knel: jongeren en ‘spoedzoekers’. Tegelijk staan er ook in Noord-Holland veel panden leeg. Met zijn bedrijf FlexwonenNH, een commercieel bedrijf met een sociale insteek, combineert Rotteveel die twee problemen tot één oplossing, in samenwerking met o.a. zorgorganisaties, bewindvoerders en gemeentes. Gebouweigenaren worden ontzorgd in verbouwing en beheer. Na de pauze presenteert Jozien Timmers een andere benadering die dezelfde doelgroep kan dienen, en meer. MVSA ontwikkelde samen met ‘Woody Concepts’ een modulair prefabsysteem met een hoogwaardige architectuur, gericht op de recreatiemarkt, dat ook kansen biedt voor de woningmarkt.

Bert Rotteveel is directeur-eigenaar van Rotteveel M4 bouwmanagement en vastgoedadvies. M4 FlexwonenNH is in 2016 opgericht en heeft inmiddels zes locaties in Alkmaar en de regio.
 
Jozien Timmers is architect bij MVSA Architects en houdt zich o.a. bezig met onderzoek naar nieuwe vormen van bouwen voor de stad van de toekomst.

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro
Kaarten
  • AIA-Lezing

    Zaal Plein Zaal
    Prijs Normaal € 5,00 Incl. garderobe

    AIA-Lezing Plein Zaal Te gast 5.00