Zomer op het Plein

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen / Judy Blank

muziek Gratis
Judy Blank
Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een zuidelijk Amerikaans gehucht kwam, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar bluesy americanaliedjes. De broeierige hitsingle ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2, ze deelde het podium met Seasick Steve en met haar folkballad ‘1995’ veroverde ze zelfs het hart van niemand minder dan Elton John. Vorig jaar vertrok ze met haar laatste spaargeld naar Nashville, wat resulteerde in de langverwachte nieuwe plaat ‘Morning Sun’. Een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, rootsy pop en hier en daar een snufje deltablues. Blanks drijvende energie op het podium is aanstekelijk en ze schakelt moeiteloos tussen rauwe uptempo songs en minuscule liedjes die, gewild of ongewild, keihard binnenkomen. Je bent gewaarschuwd.
 
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen
Dit voorjaar brengen Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat uit. Tim heeft zijn liefde voor bluegrass nooit onder stoelen of banken gestoken. Met het opnemen van dit album met zijn vrienden van Nederlands bekendste band in dit genre, is zijn lang gekoesterde droom in vervulling gegaan.
 
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen spelen vooral eigen, speciaal voor deze samenwerking geschreven nummers tijdens hun optredens. Op het nieuwe Amsterdamse Americana-festival ‘Once in a Blue Moon’ deden ze al een voorproefje, en het dak ging van de tent. Intussen zijn ze ook in Paradiso en tijdens het EuroSonic/Noorderslag festival in Groningen enthousiast ontvangen door het publiek. Ook de pers heeft zich inmiddels uiterst lovend uitgelaten over dit gezelschap. Tim Knol & Blue Grass Boogiemen; nu al een classic combination!
Kaarten
  • Zomer op het Plein

    Zaal Canadaplein

    Zomer op het Plein Canadaplein Gratis