Zomer op het Plein

Lonneke Dort / Yvonne van den Eerenbeemt & band

cabaret Gratis
Lonneke Dort
Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen: “het voelt helemaal echt wat ze doet”, “vilein” en “droogkomisch”. In haar eerste programma ‘Na de lieve vrede’ pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede.
Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag, we zien elkaar daar.
 
“Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema’s en sterke liedteksten weet Lonneke zichzelf steeds spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten.” (Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival)
 
Yvonne van den Eerenbeemt & band
“Yvonne is een groot talent en grijpt je bij de kladden”, zei de jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival toen zij in de finale stond in 2014. Daarna tourde zij met haar cabaretvoorstellingen ‘Sirene’ en ‘Bronst’ door de theaters: “Scherp, intiem en zeer verrassend”” (★★★★ Theaterparadijs). NRC prees haar om haar liedjes: “Beeldend geschreven. Een talent". Vanavond zingt zij haar fluweelste en rafeligste liedjes, begeleid door een 4-koppige band onder leiding van haar broer, Sjors van den Eerenbeemt.
Kaarten
  • Zomer op het Plein

    Zaal Canadaplein

    Zomer op het Plein Canadaplein Gratis