Zomer op het Plein

Diggy Dex / Freez (support act)

muziek Gratis
Diggy Dex
Na een uitverkochte tour trekt de Karavaan verder. De rondreis die Diggy Dex de afgelopen jaren met zijn band maakte, begon bij het succes van zijn album 'Golven'. Sindsdien trekt hij met zijn muzikanten als een karavaan door het land, van optreden naar optreden. Drie clubtournees, een festivaltour en een uitgebreide theatertournee, inclusief een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, brachten hen naar honderden podia en duizenden mensen. En dat terwijl het voor de songwriter/rapper voelt alsof de reis pas net begint.
 De ‘chansonrapper’ uit Amersfoort vertelt verhalen op muziek die bij elke plaat aan zeggingskracht en diepte winnen en bij elk album enthousiaster worden ontvangen. De basis is en blijft hiphop, maar is zelden de eindbestemming van de muzikale weg die Diggy Dex aflegt. Zo ook op 'Karavaan', zijn nieuwe, zesde album waarvoor Franse popmuziek een belangrijke invloedbron was.

Freez (support act)
Na zijn debuutplaat 'Les Demoiselles' neemt Freez je op zijn nieuwe album mee in zijn zoektocht van jonge rapper tot een man die wil excelleren in het leven en in de muziek. Freez is een muzikant met verhalen van de straat, het taalgevoel van Gerard Reve en de charme van James Dean. Deze Zwolse songsmid begon zijn carrière als hiphopper en schrijft inmiddels liedjes vol donkere romantiek. Vanachter de piano versmeedt hij serieuze rap met pakkende melodieën die hij live speelt met band. Zijn muziek is rauw, stads en eerlijk met een enorme dosis taalgevoel en poëzie. Hiphop noir die zich vermomt als catchy pop. Niet voor niets werken zowel Typhoon, Rico & Sticks als Spinvis graag met hem samen.
Kaarten
  • Zomer op het Plein

    Zaal Canadaplein

    Zomer op het Plein Canadaplein Gratis