Via Berlin en Cello Octet Amsterdam

Instant Love / Ko van den Bosch

muziektheater

Tweede deel van theatraal en muzikaal drieluik over macht.

‘Instant Love’ is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier en meedogenloze bedrieger King een gouden toekomst wordt beloofd en zo de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Zonder paspoort of papieren is ze rechteloos en onbeschermd.
Het stuk laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie van hun leven kwijtraken. Zo verandert wat het mooiste tussen twee mensen zou moeten zijn, in het meest afschuwelijke. Harald Austbø schreef speciaal voor ‘Instant Love’ nieuwe composities voor Cello Octet Amsterdam: lyrische melodieën die kapseizen en overspoeld worden door dissonanten, aanstekelijke schlagers die schurend traag ondermijnd worden. Hemelse muziek met vette rafelranden. De gloednieuwe en actuele tekst van Ko van den Bosch in regie van Ria Marks is na ‘Instant Happiness’ (2016) het tweede deel van een maatschappelijk theatraal en muzikaal drieluik over door macht gedreven systemen, gespeeld door muziektheatergezelschap Via Berlin en Cello Octet Amsterdam.

De Ontmoeting - met klinisch psycholoog Linda Verhaak
Blijf na de voorstelling nog even zitten in de zaal voor het gratis nagesprek 'De Ontmoeting'. Instant Love gaat gepaard met een uitgebreid verdiepingsprogramma: De Ontmoeting. In De Ontmoeting gaan artistiek leider Dagmar Slagmolen en cellist Sanne Bijker samen met prominenten en jonge denkers uit de wereld van psychologie, wetenschap, filosofie en politiek in gesprek over de inhoud van de voorstelling. De Ontmoeting biedt verdieping op de thematiek van de voorstelling en geeft inzicht in de beweegredenen van de makers. Gesprekmoderator is filosoof Sophie van Hoorn. Toegang is gratis. In Alkmaar schuift Linda Verhaak aan. Zij is Klinisch Psycholoog specialisatie Kind en Jeugd, cognitief gedragstherapeut en supervisor bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT), senior schematherapeut, Narratieve Exposure Therapie (NET) therapeut en EMDR therapeut bij de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en traumatherapeut NtVP.
Kaarten
  • Via Berlin en Cello Octet Amsterdam

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 incl. drankje en garderobe

    Via Berlin en Cello Octet Amsterdam Kleine Zaal 20.00