Urban Myth

Celia! / Koos Terpstra

muziektheater

Swingende voorstelling over persoonlijke idealen en solidariteit.

Urban Myth maakt voorstellingen die ontregelen en morrelen aan vaste denkpatronen. Muziek en video spelen een prominente rol. Het hart van de groep klopt met name voor de zoektocht naar identiteit binnen het cultureel diverse Nederland. Hoe wordt de ‘ander’ bekeken door de samenleving en hoe gaat die ‘ander’ daarmee om?

‘Celia!’ vertelt het waargebeurde verhaal over twee Cubaanse vrouwen. Celia Sánchez was van cruciaal belang voor de Cubaanse revolutie, Celia Cruz een populaire zangeres die naar de Verenigde Staten vluchtte. Sánchez probeerde Cruz tijdens de Koude Oorlog over te halen om terug te keren naar Cuba, zodat ze mee kon helpen het land op te bouwen. Maar waar Sánchez kunst zag als mogelijkheid tot een collectief ideaal, beleefde Cruz het als een individualistische viering van vrijheid. Dit spannende conflict staat centraal in de scherpe tekst van Koos Terpstra. De soundtrack komt van de band Timbazo, onder leiding van toppercussionist Nils Fischer. De rol van Fidel Castro wordt gespeeld door Eric Corton.

After party door Sizzling Salsa in de Plein Zaal
Geniet ook na de voorstelling van heerlijke salsa muziek door DJ John. Sizzling Salsa is aanwezig en nodigt iedereen uit op de dansvloer!
 

 

Kaarten
  • Urban Myth

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 25,00 incl. drankje en garderobe

    Urban Myth Grote Zaal 25.00