Try-Out Café

Maak kennis met nieuw talent!

Try Out Cafe
Kom ook kennis maken met jong, veelbelovend talent in het Try-Out Café! Dit theaterseizoen maar liefst 4 x in de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest. Ben jij een theaterliefhebber en in voor avontuur? Ontdek jij graag nieuwe talenten en heb je open oog en oor voor kleinkunst, cabaret en stand up comedians? Kom dan naar het Try-Out Café! In een café-chantant setting maak je onder het genot van een drankje kennis met aanstormend talent en misschien wel de grote namen van morgen. In de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest. Elke laatste zondag van de maand, tussen 16.00 en 18.00 uur. Daar wil je bij zijn!
Elk Try-Out Café biedt ook een podium voor jong regionaal talent onder de naam 'Streekproducten'. Deze lokale talenten worden geprogrammeerd door Coene Wouters.

Op 24 februari treden voor je op:

•        Michel en Tim
•        Selma Visscher (kleinkunst)
•        Tom Lash (cabaret)(streekproduct)
•        Kees van Amstel (cabaret)

Presentatie: Yvonne van den Eerenbeemt

Michel en Tim
Michel Doodeman en Tim Niehe besloten, na eerder meermaals afzonderlijk te hebben opgetreden, in 2016 om de komediekrachten te bundelen om vervolgens met wisselend te succes te schitteren. In 2018 belandden ze in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury noemde ze ''een duo met pit en flair''. In het dagelijks leven werkt Michel als freelance schrijver en Tim als sportredacteur bij ZappSport.
De mens is zoekende. Naar zijn/haar iPhone-oortjes, naar zijn/haar zelfvertrouwen, maar bovenal: naar zichzelf. Hij/zij vindt het tegenwoordig heel belangrijk om niet buitengesloten te worden. Michel en Tim doen juist verwoede pogingen om vooral maar niet zichzelf te hoeven zijn door zich te onttrekken aan de saaie realiteit.  In 'Wegens Succes Gestopt' serveren Tim Niehe en Michel Doodeman talloze absurdistische, snelle sketches over gekke types op een bedje van menselijk onvermogen. Een voorstelling over identiteit, verandering en Gerrit Hiemstra.

Selma Visscher
Selma Visscher is een aanstormend theatermaakster en kleinkunstenares. Haar teksten en liedjes getuigen van een grote liefde voor zowel taal als muziek. Tijdens haar studie kleinkunst aan de Toneelschool van Antwerpen vond ze een manier om taal en muziek op haar eigen wijze samen te laten komen. Na haar studie schreef ze zich in voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar ze in 2016 met haar voorstelling 'Pieletje' de juryprijs won. En in april 2018 stond ze met haar nieuwe voorstelling 'Wat valt er te winnen' in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze laat zich begeleiden door haar broer Lars Visscher, die zowel piano als accordeon meesterlijk beheerst. De Theaterkrant schreef over haar: "De veelzijdige Visscher koppelt een bescheiden préséance aan brutale teksten". De jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival vergeleek haar met Katinka Polderman en noemde haar optreden "zorgvuldig geconstrueerd, intens en ontroerend". De jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival roemde Selma om haar poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en gedurfd concept.

Tom Lash
Sinds Tom Lash in 2012 op zijn 18e in de finale van Cameretten (een van de grootste cabaretfestivals van Nederland) stond, is hij niet meer uit de theaters weg te slaan. In 2014 maakte hij als duo met Roel Meijvis een oudejaarsconference die ze na een tour langs poppodia afsloten in Paradiso in Amsterdam. In 2017 ging hij in première met zijn eerste avondvullende voorstelling, in 2018 volgde de tweede voorstelling 'Onder voorbehoud'. Daarnaast maakt Tom columns voor o.a. NPO radio 1 en 2.

Kees van Amstel
Kees van Amstel is comedian bij het beroemde gezelschap Comedytrain, heeft een wekelijkse column in De Nieuws BV op NPO Radio 1, schreef voor het Correspondents’ Dinner (speech Mark Rutte), maakte cabaret voor 'Spijkers met Koppen' en is tevens één van de breinen achter het programma 'Dit Was Het Nieuws'. Vanmiddag brengt hij de voorstelling: 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet'. Het leven is als een zwembad, en Kees van Amstel zwemt niet. Dat kun je twee dingen doen volgens zijn therapeut:  langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen. En veel grappen.
Kaarten
  • Try-Out Café

    Zaal Plein Zaal
    Prijs Normaal € 9,00 incl. drankje en garderobe

    Try-Out Café Plein Zaal 9.00