Toneelschuur Producties | Nina Spijkers

Het temmen van de feeks / William Shakespeare

toneel Bestel kaarten
 • do 14 mrt 20:30 Kleine Zaal
 • Extra / Inleiding
  do 14 mrt 00:00 Benedenfoyer
  Gratis

Feestelijke voorstelling vol dubbelrollen, nepwimpers, prachtige taal, muziek en show.

In ‘Het temmen van de feeks’ laat regisseur Nina Spijkers alle vrouwenrollen door mannen spelen en alle mannenrollen door vrouwen in een feestelijke voorstelling vol dubbelrollen, nepwimpers, prachtige taal, muziek en show. Roeland Fernhout speelt de feeks Katherina, Astrid van Eck is Petruchio. Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Zij mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?
 
Nina Spijkers won in 2015 de Top Naeff Prijs, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende theaterstudenten. “Müller, Büchner en Shakespeare breng jij tot leven in het heden. Je houdt van taal, maar gebruikt de woorden om er een belevenis van te smeden”, schreef de jury. Precies wat ze gaat doen met deze Shakespeare.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. In theaterseizoen 2018-2019 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (een kaartje kost dus € 10 of € 9 per voorstelling). Dus, boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Lees meer.
Kaarten
 • Toneelschuur Producties | Nina Spijkers

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 19,50 incl. drankje en garderobe

  Toneelschuur Producties | Nina Spijkers Kleine Zaal 19.50

Extra / Inleiding