Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater

Cinema / Annie Baker

toneel

Prijswinnend toneelstuk van Amerikaans schrijftalent.

De Amerikaanse schrijfster Annie Baker won met haar toneelstuk ‘The Flick’ in 2014 de Pulitzerprijs. “Oneindig aandoenlijk. Een toneelstuk om te worden gekoesterd”, schreef de New York Times.
 
Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater brengen het stuk onder de titel ‘Cinema’ op de planken, een uit het leven gegrepen, bruisend, op tijden onhandig en nerdy verhaal over uit de tijd gevallen outsiders waar je op slag verliefd op wordt.
 
In een vervallen bioscoop dweilen drie onderbetaalde werknemers de vloer, maken popcorn en bedienen de ouderwetse 35-millimeter filmprojector. Ondertussen doden ze de tijd met het uitwisselen van indrukwekkende filmquotes en het ophoesten van iconische scènes uit hun favoriete blockbuster. Tussen het aftroeven door krijgen we langzaam zicht op wie deze mensen echt zijn. Hun strubbelingen met het leven blijken aangrijpender dan de spectaculaire filmscènes op het doek. Alle drie zijn ze als die oude filmprojector in een digitale tijd: hopeloos misplaatst, maar aantrekkelijk door hun eigenzinnigheid.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (een kaartje kost dus € 10 of € 9 per voorstelling). Dus, boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Lees meer.
Kaarten
  • Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 22,50 incl. drankje en garderobe

    Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater Kleine Zaal 22.50