Theater Utrecht i.s.m. Adelheid & Zina

Thuislozen / Lars Norén

theater Bestel kaarten
 • zo 04 nov
  19:00 - 22:30
  Grote Zaal
 • Extra / Inleiding
  zo 04 nov
  18:15 - 18:45
  Benedenfoyer
  Gratis

Meeslepend, ontroerend en confronterend theaterevenement.

De Zweedse schrijver Lars Norén schetst in ‘Thuislozen’ een wereld die we allemaal herkennen, maar waar velen liever niet bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe mensen zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt van, maar omkijkt? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet?
 
Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Noréns stuk op een rommelig plein in een stad, bevolkt door ontheemden, thuislozen en thuiszoekers, een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Je hoort de verhalen van de personages en ziet hoe de tragische liefde tussen de zwaar verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’, een wethouder of hulpverleners uit Alkmaar spelen zichzelf.
 
Dit meeslepende, ontroerende en confronterende theaterevenement beleef je in de zaal, op het podium en backstage en daagt je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven.
De voorstelling duurt 3 uur en heeft 2 pauzes.

Lokale helden
Voor de voorstelling wordt samengewerkt met lokale, provinciale en landelijke organisaties die zich bezighouden met dak - en thuislozenproblematiek en maatschappelijke opvang.
In elke stad waar Thuislozen speelt krijgen lokale hulpverleners, stadsgenoten of vrijwilligers van deze organisaties een rol in het stuk: ze spelen zichzelf.
In Alkmaar zijn dat Plien Kok van de Brijderstichting, Sabrina de Bok van de Stichting Maria Magdalena en Gert Jan Geugjes. In de voorstelling stelt George Groot stelt hen een aantal vragen aan de hand waarvan zij kunnen vertellen wie ze zijn, voor welke organisatie ze werken en waar zij tegenaan lopen in hun werk, wat ze opvalt, verwondert, ontroerd.
Kaarten
 • Theater Utrecht i.s.m. Adelheid & Zina

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 25,00 incl. drankje en garderobe

  Theater Utrecht i.s.m. Adelheid & Zina Grote Zaal 25.00

Extra / Inleiding