Stichting Alkmaarse Kamermuziek

Lenneke Ruiten, Thom Janssen en Ruysdael kwartet

verhuring Te gast
Op 13 november 1918 vond het eerste concert plaats van de Alkmaarsche Kamermuziek Vereeniging. Nu, opnieuw in november, viert haar opvolger, de huidige Stichting Alkmaarse Kamermuziek, deze gebeurtenis met een bijzonder jubileumconcert waarop zowel aan de Franse als aan de Duitse kamermuziek vocaal en instrumentaal aandacht wordt besteed. Aan het vocale gedeelte heeft de in Noord-Holland geboren en getogen, inmiddels internationaal bekende sopraan Lenneke Ruiten spontaan haar medewerking toegezegd. De pianist Thom Janssen en het Ruysdael Kwartet begeleiden haar daarbij. Zo zal Ruysdael ondermeer Debussy’s strijkkwartet spelen dat ook op het eerste concert van de ‘Vereeniging’ in 1918 werd uitgevoerd.

Lenneke Ruiten (sopraan) en Thom Janssen (piano)
Ruysdael kwartet:
Joris van Rijn en Emi Ohi Resnick (viool)
Gijs Kramers (altviool)
Jeroen den Herder (violoncello)
 
Schumann - Pianokwintet in Es gr. op.44
Mendelssohn - Vier liederen
Debussy - Strijkkwartet in g kl. op.10
Fauré - La Bonne Chanson, op teksten van Paul Verlaine, op.61

100 jaar Kamermuziek
Dit jaar viert de Stichting Alkmaarse Kamermuziek met deze bijzondere concertserie dat honderd jaar geleden, in 1918, een zestal Alkmaarse muziekliefhebbers de 'Alkmaarsche Kamermuziek Vereeniging' oprichtten. Kamermuziek kreeg hierdoor een vaste plaats in het Alkmaars muziekleven. TAQA Theater De Vest feliciteert het SAK met deze prachtige mijlpaal!

Kaartverkoop
Kaarten à €20,00 zijn te koop aan de deur op de avond van het concert, of voorafgaand te reserveren via info@alkmaarsekamermuziek.nl of 025 1655211. Leerlingen tot 18 jaar van muziekscholen in Alkmaar en omliggende gemeenten krijgen gratis toegang. Lees meer over abonnementsprijzen en het programma op www.alkmaarsekamermuziek.nl
Kaarten
  • Stichting Alkmaarse Kamermuziek

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 Incl. garderobe

    Stichting Alkmaarse Kamermuziek Grote Zaal Te gast 20.00