Stichting Alkmaarse Kamermuziek

Kurios klarinetkwartet

verhuring Te gast
Een kwartet van vier klarinettisten hoor je niet iedere dag. Reden genoeg om voor dit vierde concert in ons jubileumseizoen te kiezen voor het Kurios Klarinetkwartet, dat in 2002 werd opgericht en zich door de jaren heen ontwikkeld heeft tot een veelzijdig ensemble. Het kwartet stelt zich ten doel zoveel mogelijk originele muziek voor deze bezetting uit te voeren en beweegt zich niet alleen op het terrein van de klassieke muziek maar ook onder meer op dat van de Klezmermuziek. Franse componisten hebben zich opmerkelijk vaak tot de toepassing van de klarinet in de kamermuziek aangetrokken gevoeld. Zodoende kon Kurios een interessant programma samenstellen met als titel: Maître et compagnon La Clarinette Française.

Kurios klarinetkwartet
Boukje Musch (1e & esklarinet)
Peter Koetsveld (2e klarinet)
Corien Hoepman (3e & bassetklarinet)
Mark Snitselaar (basklarinet)
 
Maître et Compagnon - La Clarinette Française
Tomasi - Trois divertissements
Messiaen - Abîme des oiseaux uit: Quatuor pour la fin du temps
Poulenc - Sonate voor 2 klarinetten
Damase - Quatre à quatre
Françaix - Petit quatuor
Andriessen - Klarinetkwartet
Bozza - Sonatine

100 jaar Kamermuziek
Dit jaar viert de Stichting Alkmaarse Kamermuziek met deze bijzondere concertserie dat honderd jaar geleden, in 1918, een zestal Alkmaarse muziekliefhebbers de 'Alkmaarsche Kamermuziek Vereeniging' oprichtten. Kamermuziek kreeg hierdoor een vaste plaats in het Alkmaars muziekleven. TAQA Theater De Vest feliciteert het SAK met deze prachtige mijlpaal!

Kaartverkoop
Kaarten à €20,00 zijn te koop aan de deur op de avond van het concert, of voorafgaand te reserveren via info@alkmaarsekamermuziek.nl of 025 1655211. Leerlingen tot 18 jaar van muziekscholen in Alkmaar en omliggende gemeenten krijgen gratis toegang. Lees meer over abonnementsprijzen en het programma op www.alkmaarsekamermuziek.nl
Kaarten
  • Stichting Alkmaarse Kamermuziek

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 Incl. garderobe

    Stichting Alkmaarse Kamermuziek Grote Zaal Te gast 20.00