Stichting Alkmaarse Kamermuziek

Gwylim Janssens en Lestari Scholtes (piano)

verhuring Te gast
Geen groter compliment voor het pianoduo Scholtes en Janssens dan de uitspraak van Menachem Pressler: 'Als je luistert hoe deze twee jonge musici muziek spelen, dan denk je  dat alles in de wereld goed komt'. In onze serie spelen zij een van de meest geliefde  composities van Béla Bartók: diens Sonate voor twee piano’s en slagwerk.

Een belangrijke rol in deze compositie is weggelegd voor de slagwerkers Ramon Lormans, een van de meest gevraagde percussionisten en Dominique Vleeshouwers, geroemd om zijn ongelooflijke techniek. Zij zijn de oprichters van de ‘Percussion Friends Chamber Music Academy’. Beiden zullen op het concert een compositie spelen van Xenakis, die wiskundige theorieën in de muziek toepaste en van de veelzijdige Fiumara, die niet alleen als componist maar ook als musicoloog bekendheid geniet. De beide pianovirtuozen laten ons verder genieten van werken van Mozart en Milhaud.
 
Gwylim Janssens, Lestari Scholtes (piano)
Ramon Lormans en Dominique Vleeshouwers (slagwerk)
 
Mozart - Sonate voor twee piano’s in D gr. KV 448
Xenakis - Rebonds
Fiumara - An Index of Wood
Milhaud - Scaramouche
Bartók - Sonate voor twee piano's en slagwerk

100 jaar Kamermuziek
Dit jaar viert de Stichting Alkmaarse Kamermuziek met deze bijzondere concertserie dat honderd jaar geleden, in 1918, een zestal Alkmaarse muziekliefhebbers de 'Alkmaarsche Kamermuziek Vereeniging' oprichtten. Kamermuziek kreeg hierdoor een vaste plaats in het Alkmaars muziekleven. TAQA Theater De Vest feliciteert het SAK met deze prachtige mijlpaal!
 
Kaartverkoop
Kaarten à €20,00 zijn te koop aan de deur op de avond van het concert, of voorafgaand te reserveren via info@alkmaarsekamermuziek.nl of 025 1655211. Leerlingen tot 18 jaar van muziekscholen in Alkmaar en omliggende gemeenten krijgen gratis toegang. Lees meer over abonnementsprijzen en het programma op www.alkmaarsekamermuziek.nl
Kaarten
  • Stichting Alkmaarse Kamermuziek

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 Incl. garderobe

    Stichting Alkmaarse Kamermuziek Grote Zaal Te gast 20.00