Stichting Alkmaarse Kamermuziek

Elysium Amsterdam

verhuring Te gast
In het laatste concert van onze jubileumserie staat het strijksextet centraal, een bezetting die alweer tien jaar geleden voor het laatst in Alkmaar te beluisteren was. Elysium Amsterdam geldt als een van de meest uitgelezen ensembles om het daarvoor geschreven repertoire te vertolken. Het dankt zijn ontstaan aan de gedrevenheid die Elise Besemer voor kamermuziek koestert. Zo stelde zij een ensemble van jonge musici samen, van wie zij de bijzondere kwaliteiten goed kende en met wie ze al jaren had samengespeeld. Door haar gedrevenheid en haar grote ervaring als violiste in het KCO weet zij met hen een ensemblespel van hoge kwaliteit te bereiken. 'Elise & friends' heette het ensemble aanvankelijk, 'Elysium Amsterdam' is de nieuwe naam.
 
Elysium Amsterdam
Elise Besemer (viool)
Mirely Morgan Verdecia (viool)
ShihHsien Tsai (altviool)
Armen Nazarian (altviool)
Boris Nedialkov (violoncello)
Anastasia Feruleva (violoncello)
 
R.Strauss - Ouverture Capriccio
Schönberg - Verklärte Nacht, op.4
Tsjakovski - Strijksextet in d kl. op.70 "Souvenir de Florence"

100 jaar Kamermuziek
Dit jaar viert de Stichting Alkmaarse Kamermuziek met deze bijzondere concertserie dat honderd jaar geleden, in 1918, een zestal Alkmaarse muziekliefhebbers de 'Alkmaarsche Kamermuziek Vereeniging' oprichtten. Kamermuziek kreeg hierdoor een vaste plaats in het Alkmaars muziekleven. TAQA Theater De Vest feliciteert het SAK met deze prachtige mijlpaal!

Kaartverkoop
Kaarten à €20,00 zijn te koop aan de deur op de avond van het concert, of voorafgaand te reserveren via info@alkmaarsekamermuziek.nl of 025 1655211. Leerlingen tot 18 jaar van muziekscholen in Alkmaar en omliggende gemeenten krijgen gratis toegang. Lees meer over abonnementsprijzen en het programma op www.alkmaarsekamermuziek.nl
Kaarten
  • Stichting Alkmaarse Kamermuziek

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 Incl. garderobe

    Stichting Alkmaarse Kamermuziek Grote Zaal Te gast 20.00