Scapino Ballet Rotterdam

TWOOLS

dans

Spannende en kleurrijke staalkaart van het moderne ballet.

Scapino’s ballet overdose
TWOOLS is een choreografische achtbaan die je in hoog tempo langs verschillende werelden voert. Een opwindende voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken, van topchoreografen en nieuw talent, elkaar non-stop opvolgen. Gedanst door dansers van wereldklasse die moeiteloos omschakelen van de ene stijl in de andere. Bij TWOOLS gaat het om originaliteit, veelzijdigheid en virtuositeit. Een must see voor dansfans en een speeddate voor beginnende dansliefhebbers.
 
De 6 werelden van TWOOLS
De wereld slaat op hol in 'It’s gonna rain' van Maciej Kuzminski. Op opzwepende muziek van Steve Reich ontstaat een ware uitputtingsslag. 'Shin a Lam' van Marcos Morau vertelt in pijlsnelle bewegingen het verhaal van een waargebeurd drama in de sportwereld. In het mooi gestileerde 'While the leaves are blowing' van Ryan Djojokarso heeft men tot zonsondergang de tijd om een partner te vinden. Wie blijft er over? In 'Norai'van Miquel G. Font wordt de spanning tussen twee mensen letterlijk
zichtbaar dankzij een fraai kostuum- en toneelontwerp. Het universum van
'The Swimmer' van Ed Wubbe is een en al liefde. Als in een sciencefictionfilm creëert
Joeri Alexander Dubbe in 'Ladder 84' een fantasiewereld.

Toegevoegd aan het programma:
In 2012 verrast Ed Wubbe het publiek en zichzelf met Le Chat Noir, waarmee hij zijn grenzen verlegt in theatrale richting. Eén van de hoogtepunten uit Le Chat Noir is de solo Vesoul op het gelijknamige lied van Jacques Brel. Vesoul is nu te zien in TWOOLS.

 
 
Kaarten
  • Scapino Ballet Rotterdam

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 25,00 incl. drankje en garderobe

    Scapino Ballet Rotterdam Grote Zaal 25.00