Samir Calixto | Korzo producties

W

dans

Intrigerende kruisbestuiving van dans en filosofie op een moderne bewerking van Wagner.

Na het indrukwekkende ‘M’, een stuk voor vijf mannen op muziek van Mahler, begeeft choreograaf Samir Calixto zich opnieuw op het intrigerende kruispunt van dans en de filosofie van Nietzsche. ‘W’ is in alle opzichten het spiegelbeeld van ‘M’: een stuk waarin vijf danseressen de kracht, woede en wellust voelbaar maken die in de mythes en archetypes rond vrouwen zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Wat Mahler was voor ‘M’ is Wagner voor ‘W’.
 
Op een moderne bewerking van diens liefdesdrama ‘Tristan und Isolde’ toont Calixto onze obsessieve zoektocht naar de waarheid, nu vanuit het vrouwelijk perspectief. Door Calixto’s meedogenloze lichamelijkheid worden bij de danseressen de lagen afgepeld en komen hun kwetsbaarheden en barbaarsheid naar boven. De vrouwen ondergaan een intens ritueel van overgave, wellust en opoffering, totdat de puurheid van het bestaan wordt bereikt.
 
Calixto maakte eerder indrukwekkende bewerkingen van onder andere ‘Winterreise’ (Schubert), ‘4 Seasons’ (Vivaldi) en ‘Summa’ (Pärt).
Deze voorstelling wordt ondersteund door ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en De Versterking.
 
Kaarten
  • Samir Calixto | Korzo producties

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 19,00 incl. drankje en garderobe

    Samir Calixto | Korzo producties Kleine Zaal 19.00