ROSE stories & Daria Bukvić

Melk & Dadels, de voorstelling

toneel

You think you know, but you have no idea

‘It’s a man’s world’, denken veel mensen over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van de vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Khadija El Kharraz Alami zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn. En zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. 

Na het succesvolle Nobody Home & Othello maakt regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels, geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels. Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond.
 
“Telkens als ik een open gesprek voer met een Marokkaans-Nederlandse vrouw die mijn pad kruist, raak ik overweldigd. Hun verhalen zijn altijd zo intens; of ze nou afkomstig zijn van mijn moeder, mijn tantes, nichten, vriendinnen of toevallige voorbijgangers. Iedere keer denk ik: wat zou het toch veel kunnen betekenen als deze verhalen ongecensureerd hun weg naar het publiek zouden vinden.”, Tofik Dibi.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. In theaterseizoen 2018-2019 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
  • ROSE stories & Daria Bukvić

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 22,50 incl. drankje en garderobe

    ROSE stories & Daria Bukvić Grote Zaal 22.50