Peuterfestival: Dadodans | Gaia Gonnelli

Mappamondo (2+)

jeugd

Beeldende en muzikale voorstelling om de aarde en haar natuur te ontdekken.

Dit is een voorstelling tijdens het Peuterfestival, kom samen met je (groot)ouders naar dit allerleukste festival in De Vest! Wat is er nu heerlijker een theater binnen te gaan, dat is veranderd in een creatief Tekenatelier en speeltuin?

In de bovenfoyer kan er naar hartenlust gespeeld worden in de wondere wereld van de Noord- en Zuidpool. En in de benedenfoyer kunnen alle kinderen die het Peuterfestival bezoeken meedoen met Het Kleurfeest. José Vingerling en Gerard de Bruyne zijn tekenaars voor kinderen, Maarten Teekens is muzikant. ‘Het Kleurfeest’ begint met een groot vel papier op de grond, waarop langzaam een tekening ontstaat op de klanken van de muziek. Op deze manier worden de kinderen als het ware de tekening ingezogen. Ze worden uitgenodigd de tekening met krijtjes in te kleuren en mee te tekenen en langzaam ontstaat een groot kleurtapijt.

Altijd weet choreografe Gaia Gonnelli de fantasie van kleuters te prikkelen. In het beeldende en muzikale ‘Mappamondo’ neemt ze de kleintjes ditmaal mee op een denkbeeldige wereldreis, om zo de natuur te ontdekken. Gebergten, graslanden, oerwouden: onze planeet biedt zoveel verschillende landschappen. De aarde ruikt, de aarde klinkt. Met kruiden, zand, aarde, stenen, takken, bladeren, maar ook met muziekinstrumenten creëren een danseres en een musicus een zelfverzonnen wereld. Met de grote variatie aan kleuren, materialen, geuren en geluiden in deze voorstelling laten ze de rijkdom van onze aarde zien. “Met haar sierlijke Oosterse dans heeft Bakhtali een hypnotiserende uitwerking op het jonge publiek.” (Theaterkrant ***)

Bekijk alle voorstellingen van het Peuterfestival
Het Peuterfestival is mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderopvang Alkmaar.
Kaarten
  • Peuterfestival: Dadodans | Gaia Gonnelli

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 10,00 Incl. limonade en garderobe

    Peuterfestival: Dadodans | Gaia Gonnelli Kleine Zaal 10.00