Orkater

De Onzichtbare Man / Michael Bijnens

toneel

Over de onzichtbare wereld van de illegaliteit.

Kunstenaar Michiel Voet stuitte in 1994 in zijn atelier in Amsterdam op de Algerijn Karim Ramtani. In ‘De Onzichtbare Man’ vertelt Voet over deze ontmoeting en de fascinatie die hij ontwikkelde voor het leven van deze ongrijpbare, illegale vluchteling. Vervolgens komt Karim aan het woord, die het verhaal vanuit zijn perspectief over het voetlicht brengt. Hij vertelt hoe hij vanuit Algiers in Amsterdam belandde. Over zijn verborgen leven in Europa, het kunstproject waarin hij terechtkwam en de absurdistische ensceneringen waarin hij figureerde, vaak vol ongeloof. En over de gesprekken die hij voerde met Michiel Voet.
 
‘De Onzichtbare Man’ ging in 2014 in première en speelde vervolgens in binnen- en buitenland. Komend seizoen herneemt Orkater de productie. “De scherpzinnige tekst van Michael Bijnens geeft een verrassend perspectief op het leven van illegalen.” (Trouw ****)

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. In theaterseizoen 2018-2019 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.
Kaarten
  • Orkater

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 22,50 incl. drankje en garderobe

    Orkater Grote Zaal 22.50