Operettegezelschap Odeon

Ruddigore

verhuring Bestel kaarten
Operettegezelschap ODEON presenteert voor het eerst in haar 72-jarig bestaan de vrolijke light-opera 'Ruddigore' van Gilbert & Sullivan.

De baronnen van Ruddigore moeten, omdat ze eeuwen geleden zijn vervloekt door een heks, elke dag een slechte daad verrichten. De huidige baron, Sir Ruthven, heeft zich aan de vloek onttrokken door zich - onder de schuilnaam Robin Oakapple - als boer in een afgelegen dorp te vestigen. Nu moet zijn broer, Sir Despard, de dagelijkse misdaad plegen. Op de dag waarop Robin wil trouwen met de dorpse schone Rose Maybud komt zijn broer, Sir Despard, de feestvreugde verstoren; hij maakt bekend dat niet hij zelf maar Robin de ware baron van Ruddigore is. Nu hij een baron blijkt te zijn wil Rose niet meer met hem trouwen. Ze kiest voor Sir Despard, maar deze, van de vloek bevrijd en nu dus een fatsoenlijk man, kiest voor het meisje dat hij eerder de bons heeft gegeven en die van verdriet waanzinnig is geworden: Mad Margaret.

In het tweede bedrijf heeft de nieuwbakken baron Sir Ruthven het maar moeilijk met de criminaliteit. In de portrettengalerij komen zijn voorvaderen uit protest tot leven en eisen dat hij zijn plicht vervult. Sir Ruthven kan er niet onderuit en beveelt dienstmeid Ada onmiddellijk een dame te ontvoeren. Ada ontvoert de eerste de beste dame die hij tegenkomt: Hannah, de tante van Rose. Deze verweert zich echter zo dapper dat Sir Ruthven zijn overleden oom Roderic te hulp moet roepen. Deze herkent in Hannah zijn vroegere verloofde, komt tot de conclusie dat hij niet had hoeven sterven en trouwt alsnog met zijn Hannah. En alle anderen? Gaan die ook een gelukkige toekomst tegemoet???

Dirigent: Jean-Luc Vriend.
Orkest: Het Odeon Begeleidingsorkest.
Regie: Gerard Schiering.
 
Kaartverkoop start op 12 september. Kaarten kosten € 24,50 incl. programma. Kaarten zijn te bestellen via: 072-5615342, odeon@kpnmail.nlwww.odeonoperette.nl
Kaarten
 • Operettegezelschap Odeon

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 24,50 Incl. garderobe

  Operettegezelschap Odeon Grote Zaal 24.50
 • Operettegezelschap Odeon

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 24,50 Incl. garderobe

  Operettegezelschap Odeon Grote Zaal 24.50