Nederlands Philharmonisch Orkest

Marc Albrecht dirigeert Beethoven 6 ‘Pastorale’ en Bruch door violist James Ehnes

klassiek
Beethoven was dol op de natuur. In Symfonie nr. 6 die hij de titel ‘Pastorale’ meegaf, neemt hij ons mee naar de bloemen, beekjes en vogels die hij zo liefheeft. Maar als het weer omslaat, is het natuurgeweld van een razende storm overweldigend. Het daarop volgende ‘lied’ van de herder is een van de meest indrukwekkende finales van al Beethovens symfonieën.
Max Bruch, onsterfelijk geworden door zijn Vioolconcert nr. 1, was duidelijk in zijn element als hij voor viool en orkest schreef, getuige de Schotse Fantasie. Bruch weet de aaneenschakeling van Schotse volksliedjes tot een coherent quasi-vioolconcert te smeden. Met James Ehnes heeft het stuk een droomvertolker.

Wagner – Ouverture ‘Rienzi’
Bruch – Schotse Fantasie
Beethoven – Symfonie nr. 6 ‘Pastorale’

Muziekcafé
Kom om 19.30 uur al naar het theater en bezoek gratis het 'muziekcafé': een interview met dirigent of solist en muziek door de musici.

Met korting naar klassiek
Bent u een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest of wilt u kennismaken met deze toporkesten? Profiteer dan van een mooie korting. Als u twee concerten boekt, ontvangt u € 2,50 korting per kaartje. Bestelt u drie concerten, dan ontvangt u € 5,- korting per kaartje en koopt u vier concerten? Dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. Wanneer u online of via het bestelformulier bestelt wordt de korting automatisch verrekend. Bekijk de concerten.

CJP tot 30
Tot 30 jaar kun je gebruik maken van de CJP-prijs bij dit concert.
Kaarten
  • Nederlands Philharmonisch Orkest

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 35,00
    PrijsCJP € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Nederlands Philharmonisch Orkest Grote Zaal 35.00