Marjolijn van Heemstra | Theater Rotterdam

Stadsastronaut

theater

Theatermaker Marjolijn van Heemstra leert je leven als een astronaut.

Als we onze planeet willen redden, moeten we gaan leven als astronauten, zei Wubbo Ockels op zijn sterfbed. Zijn overtuiging wordt wereldwijd door vakgenoten gedeeld. Uitzoomen, de ruimte ervaren en onze kwetsbaarheid onder ogen zien: dat kan ons het toekomstperspectief geven dat we nu zo ontberen. Mooi gezegd. Maar dan? Want hoe vind je ruimte voor het heelal in je leven als de plantsoenendienst voortdurend je voortuin overhoop schoffelt? Hoe ervaar je kosmische verbondenheid als je de moskee op de hoek als een grote bedreiging ziet?
 
Theatermaker Marjolijn van Heemstra ontwikkelde met een team van specialisten een astronautenopleiding voor aardbewoners, die ze liet testen door haar buren in een oude Amsterdamse volkswijk. In de theatervoorstelling ‘Stadsastronaut’ komen deze buren verslag doen van hun opleidingstraject. Poëzie en praktijk, ideaal en werkelijkheid komen bij elkaar in een handleiding voor de toekomst.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (een kaartje kost dus € 10 of € 9 per voorstelling). Dus, boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Lees meer.
Kaarten
  • Marjolijn van Heemstra | Theater Rotterdam

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 incl. drankje en garderobe

    Marjolijn van Heemstra | Theater Rotterdam Kleine Zaal 20.00