Koffieconcert met strijkers

Het Franse Yako Quartet verrast met Ravel, Beethoven en Rosy Wertheim

klassiek Bestel kaarten

Het Franse Yako Quartet geldt als een van de grote strijkkwartetten van de toekomst.

In 2017 viel het Franse Yako Quartet in de prijzen bij het Nederlandse Orlando Concours. Sindsdien heeft het viertal de aandacht van de strijkkwartetliefhebbers. Het in 2015 opgerichte kwartet speelt niet alleen als een solide eenheid, het onderscheidt zich ook door opvallende programmakeuzes. Tijdens dit concert vertolken de vier jongemannen niet alleen het strijkkwartet van Ravel en Beethovens op. 59 nr. 2, maar ook het zelden uitgevoerde strijkkwartet van de Nederlandse componiste Rosy Wertheim. Zij overleefde de Tweede Wereldoorlog, maar gold door haar Joodse afkomst als entartet (benaming voor persoon of kunst die niet voldeed aan de eisen van het nationaalsocialistische regime). De wijze waarop het Yako Quartet haar lyriek tot uiting brengt, is verrassend.

Programma:
Yako Quartet (Frankrijk)
 
Rosy Wertheim                                  Strijkkwartet (1932)
(1888-1949)
 
Ludwig van Beethoven                     Strijkkwartet in e kl. t., opus 59 nr. 2
(1770-1827)
 
Maurice Ravel                                  Strijkkwartet in F gr. t.
(1875-1937)

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier

Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert. U betaalt slechts € 6 entree.
Kaarten
  • Koffieconcert met strijkers

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Koffieconcert met strijkers Kleine Zaal 15.00

Extra / Inleiding