Koffieconcert met het Callisto Trio

De jongste kamermuzieksensatie uit de Verenigde Staten

klassiek Bestel kaarten

Het Callisto Trio is het jongste ensemble ooit dat een medaille won bij Senior Division van de prestigieuze Fischoff National Chamber Music Competition.

Verfrissende vertolking
Het Callisto Trio is de jongste kamermuzieksensatie uit de Verenigde Staten. In mei 2016 was het Callisto Trio het jongste ensemble ooit dat een medaille won bij Senior Division van de prestigieuze Fischoff National Chamber Music Competition. Het trio, dat al sinds 2011 samenspeelt, maakte vooral indruk met hun verfrissende vertolking van het werk van Charles Ives, maar ook hun doorleefde lezing van Dvořák mag er zijn.
 
Orkest in miniatuurformaat
Het pianotrio is naast het strijkkwartet misschien wel het voornaamste kamermuziekensemble dat sinds de klassieke tijd een grote rol speelt in de kamermuziek . De harmonieuze drie-eenheid van melodie-instrument, akkoordinstrument en bas maakt het Callisto trio tot een miniatuurorkest. Componisten als Dvořák en Ives wisten die rijkdom van drie instrumenten volledig uit te buiten. Zij schreven werken die in de vertolking van het Callisto Trio garant staan voor een memorabele luisterervaring.

Programma:
Callisto Trio (Verenigde Staten van Amerika)
Geneva Lewis, viool
Annie Jacobs-Perkins, cello
Katelyn Vahala, piano
 
Charles Ives (1874-1954)                          
Trio voor piano, viool en cello
Moderato
TSIAJ (‘This scherzo is a joke’), Presto
Moderato con moto
 
Antonín Dvořák (1841-1901)
Trio voor piano, viool en cello in e kl. t., opus 90
Lento Maestoso – Allegro quasi doppio movimento
Poco adagio – Vivace non troppo - Vivace
Andante – Vivace non troppo – Allegretto
Andante Moderato – Allegro scherzando – Quasi tempo dimarcia
Allegro
Lento Maestoso

De Sterren van Morgen
In samenwerking met The International Holland Music Sessions wordt een zestal koffieconcerten op de zondagmiddagen geprogrammeerd. Centraal staan jonge, getalenteerde internationale musici. Uw toegangskaartje is inclusief een kopje koffie. De overige koffieconcerten vinden plaats op 24 februari, 17 maart en 14 april. Ga naar Tickets.

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier

Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert. U betaalt slechts € 6 entree.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (een kaartje kost dus € 10 of € 9 per voorstelling). Dus, boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Lees meer.
Kaarten
  • Koffieconcert met het Callisto Trio

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Koffieconcert met het Callisto Trio Kleine Zaal 15.00

Extra / Inleiding