Koffieconcert cello en piano

Andreas Schmalhofer speelt baanbrekende cellosonates

klassiek Bestel kaarten

De meest veelbelovende Duitse cellist van de jongere generatie speelt drie grote cellosonates uit het kamermuziekrepertoire.

De Duitse cellist Andreas Schmalhofer is door de pers in zijn vaderland al omarmd als de enige echte opvolger van zijn leermeester Jean-Guihen Queyras. Vorig jaar viel hij nog in de prijzen bij de gerenommeerde Internationale Rubinstein Cello Competition. Met steun van de Chinese pianist Ji Lin Jiang, die inmiddels bewezen heeft internationaal mee te tellen, speelt hij een programma met drie baanbrekende cellosonates van Strauss, Debussy en Sjostakovitsj. Sjostakovitsj schreef zijn sonate vlak voor zijn beroemde veroordeling in de Pravda. Hoewel het werk alle kenmerken heeft van de Sjostakovitsj van die tijd, werd deze Cellosonate nimmer verboden. 

Programma:
Andreas Schmalhofer, cello (Duitsland)
Ji Lin Jiang, piano (China)


Richard Strauss        Sonate voor cello en piano in F gr. t., opus 6 (1886)
(1864-1949)

Claude Debussy        Sonate voor cello en piano in d kl. t.
(1862-1918)

Dmitri Sjostakovitsj        Sonate voor cello en piano nr. 2 in d kl. t., opus 40
(1906-1975)

De Sterren van Morgen
In samenwerking met The International Holland Music Sessions wordt een zestal koffieconcerten op de zondagmiddagen geprogrammeerd. Centraal staan jonge, getalenteerde internationale musici. Uw toegangskaartje is inclusief een kopje koffie. De overige koffieconcerten vinden plaats op 17 maart en 14 april. Ga naar Tickets.

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier

Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert. U betaalt slechts € 6 entree.
Kaarten
  • Koffieconcert cello en piano

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 15,00 incl. drankje en garderobe

    Koffieconcert cello en piano Kleine Zaal 15.00

Extra / Inleiding