Judas

Renée Fokker, Eva van de Wijdeven e.a.

toneel Bestel kaarten

Theaterthriller over angst, moed en verraad, naar het boek van Astrid Holleeder.

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde. Vrouwen, kinderen, aangetrouwde familie, zelfs zijn moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. In 2013 leggen zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder met gevaar voor eigen leven belastende verklaringen af tegen de gevaarlijkste crimineel van ons land. Door het vertrouwen van haar broer te winnen, kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.
 
In 2016 verscheen het boek ‘Judas’, een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid een onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeide en de dagelijkse angst waarmee ze moest leven. Het is een fascinerend relaas van een vrouw die uiteindelijk haar angst trotseert en haar broer verraadt.
 
In deze gelijknamige psychologische theaterthriller wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van vier vrouwen: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op indringende wijze wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder zijn agressie en wordt Astrids beklemmende angst voelbaar.

DE HOLLEEDERS DICHTBIJ.
Judas is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen. 
Voorafgaand aan de voorstelling krijgen we unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Tevens zullen we uw geheugen opfrissen. We staan stil bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die u niet wilt missen
Na de voorstelling wordt er een persoonlijk nawoord van Astrid voorgelezen en is er de mogelijkheid om over uw beleving na te praten.  

Een coproductie van Senf Theaterpartners, Kik Productions en Jelle Kuiper Producties.

Nominatie Toneel Publieksprijs
Deze voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van TAQA Theater De Vest. In theaterseizoen 2018-2019 kunnen alle toneelbezoekers na afloop van de voorstelling hun waardering laten blijken middels een stembiljet. Aan het eind van het seizoen wordt de publiekslieveling bekendgemaakt. Kom dit seizoen dus naar een van de prachtige toneelvoorstellingen en vergeet niet te stemmen! Lees hier meer over de Toneel Publieksprijs en bekijk alle genomineerden.

Een volledig verzorgde avond uit!
Speciaal voor deze vriendinnenvoorstelling prepareert de kok van Grand Café Klunder een sharing dinner met heerlijke hapjes om te delen, bubbels en iets lekkers toe voor €28,50 per persoon. Reserveren kan via 072-548 98 98 of via de website o.v.v. 'Vriendinnenmenu'. Een vegetarische variant is ook mogelijk, mits vermeld bij reservering.

Kaarten
 • Judas

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 35,00 incl. drankje en garderobe

  Judas Grote Zaal 35.00
 • Judas

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 35,00 incl. drankje en garderobe

  Judas Grote Zaal 35.00