Judas

Renée Fokker, Eva van de Wijdeven e.a.

toneel Bestel kaarten

Theaterthriller over angst, moed en verraad, naar het boek van Astrid Holleeder.

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde. Vrouwen, kinderen, aangetrouwde familie, zelfs zijn moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. In 2013 leggen zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder met gevaar voor eigen leven belastende verklaringen af tegen de gevaarlijkste crimineel van ons land. Door het vertrouwen van haar broer te winnen, kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.
 
In 2016 verscheen het boek ‘Judas’, een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid een onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeide en de dagelijkse angst waarmee ze moest leven. Het is een fascinerend relaas van een vrouw die uiteindelijk haar angst trotseert en haar broer verraadt.
 
In deze gelijknamige psychologische theaterthriller wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van vier vrouwen: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op indringende wijze wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder zijn agressie en wordt Astrids beklemmende angst voelbaar.

De Holleeders dichtbij
'Judas' is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen. 
Voorafgaand aan de voorstelling krijgen we een unieke inkijk in het recente leven van Astrid, die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met haar kinderen: Niets is zonder risico.
Na de voorstelling krijgen we antwoord op de vele vragen die Nederland aan Astrid heeft. U krijgt zelf ook de gelegenheid om een vraag in te sturen zodat Astrid ook uw vragen kan beantwoorden.

Een coproductie van Senf Theaterpartners, Kik Productions en Jelle Kuiper Producties.

Kaarten
 • Judas

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 35,00 incl. drankje en garderobe

  Judas Grote Zaal 35.00
 • Judas

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 35,00 incl. drankje en garderobe

  Judas Grote Zaal 35.00