Jazztival

10e editie

verhuring
In het weekend van 29 – 31 maart organiseert Stichting SBS Jazz de tiende editie van het Jazztival. In TAQA Theater De Vest, Artiance, Centrum voor de Kunsten en Grand Café Klunder spelen op zaterdag 30 maart van één uur ’s middags tot één uur ’s nachts meer dan twintig bands, waaronder de Think bigband, Atanga Boom en het Simone Honijk kwartet. Naast het muzikale programma kun je ook meedoen aan workshops. Kaarten zijn verkrijgbaar op jazztival.nl

`10`
Het Jazztival programmeert jazz in de breedste zin van het woord. Van experiment tot dansbaar en van duo tot big band. Met het thema vieren we het tweede lustrum van Jazztival. Een aantal van de meewerkende artiesten waren ook op de eerste editie van Jazztival aanwezig. 
 
Op het festival spelen Het Elements quintet, Wild organ & drums, Pete’s Deconstruction Company,
Anne Chris, Dear Lord, Tettero, Blue coat, Bob Stroop show, Mirage a Trois, Jazz Indeed, Burn Brigade, Bop This!, Mister Magic, Alexio trio, Leticia y su Rumbadama, Cool dawn West, Heleen van den Hombergh & Bert van den Brink, Ikarai, en Double Espresso.
 
Host Waterkant Alkmaar
Op 29 maart presenteert Jazztival de Opening night in de Waterkant Alkmaar. Jazzmatter van saxofonist Frank Stolwijk en de Redbourg Group van gitarist Yuri Rodenborgh geven acte de présence. Op zondag 31 maart speelt zich de Closing set van Jazztival 2019 ook in de Waterkant Alkmaar af. Het Alkmaarse fusion kwintet Los Otros Pendejos trapt af. Jazztival 2019 wordt op spectaculaire wijze afgesloten met een optreden van de Koreaanse drumster Sun Mi Hong en haar kwintet. Sun studeerde vorig jaar af aan het Sweelinck conservatorium en is winnares van de Jazztalent prijs. Na Jazztival start zij haar Young Vips tour langs alle Nederlandse Jazz podia.
 
Toegang en kaarten
In de Waterkant Alkmaar is de entree vrij. Op zaterdag 30 maart zijn sommige concerten gratis te bezoeken. Voor andere concerten wordt een entree variërend tussen € 3,- en € 14,- gevraagd. De optredens in Grand-Café Klunder en de theaterfoyer zijn de hele dag gratis te bezoeken.
 
Voor het betaalde programma zijn losse kaarten en passe-partouts te koop. Losse kaarten kosten 3, 7 of 14 euro afhankelijk van het concert, een passe-partout kost 25 euro. De kaarten zijn per direct verkrijgbaar op jazztival.nl. Raadpleeg het blokkenschema op www.Jazztival.nl voor het programma en de entreeprijzen.
 
Workshops
Voor en tijdens Jazztival zijn er workshops. Jan Doedens leidt twee Jazz workshops in Artiance. Zij presenteren zich op Jazztival. Op het festival zelf kan de bezoeker deelnemen aan de fotografieworkshop van Artiance en een inloop workshop van Erik van der Weiden.

 
In het kort
Jazztival 2019
Locatie: TAQA Theater De Vest, Artiance en Grand Café Klunder
Datum: 30 maart 2019
Tijd: 13.00 uur tot 01.00 uur
 
Host Waterkant Alkmaar
Locatie: kanaaldijk 301, Alkmaar
Opening night Jazztival 2019
Datum: 29 maart 2019
Tijd: 20.00 uur tot 00.00 uur
 
Closing set Jazztival 2019
Datum: 31 maart 2019
Tijd: 16.00 uur tot 20.00 uur
Kaarten