Interactieve talk (inleiding)

Voorafgaand aan 'Caligula'

extra Bestel kaarten
 • Extra / Inleiding
  do 28 feb 19:30 Plein Zaal
  Gratis
 • do 28 feb
  20:15 - 22:05
  Grote Zaal
Wil je meer weten over de totstandkoming en achtergronden van de voorstelling 'Caligula' van Theater Utrecht? Bezoek dan de interactieve talk als inleiding op de voorstelling voor een intensievere kijkervaring en interessante kijktips!

De inleiding wordt gegeven door huisdramaturg van Theater Utrecht Joris van der Meer. Met gebruik van uniek beeldmateriaal informeert hij je over de achtergronden van 'Caligula' en gaat hij met je in gesprek over de totstandkoming van de voorstelling en de thema’s die in 'Caligula' aan bod komen, zoals zin en waanzin, macht, orde scheppen in de chaos van het bestaan en betekenisvol leven. Ook gaat hij in gesprek over kunst en filosofie en de ideeën van Camus, de schrijver van het stuk. “Eigenlijk zou je een stuk als 'Caligula' elke vijf jaar moeten spelen, om te zien wat het nu betekent,” is een quote van regisseur Thibaud Delpeut.

Over Joris van der Meer
Joris van der Meer studeerde Theaterwetenschappen en Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zijn sporen verdiend bij Toneelschuur Producties uit Haarlem, Toneelgroep Amsterdam (ITA) en Toneelgroep Oostpool. Hij is al meer dan tien jaar de vaste dramaturg van regisseur Thibaud Delpeut met wie hij voorstellingen maakte als 'Nora', 'Platonov' en 'Thuislozen'.
Kaarten
 • Interactieve talk (inleiding)

  Zaal Plein Zaal

  Interactieve talk (inleiding) Plein Zaal Gratis

Voorstelling