Hotel Modern & Arthur Sauer

De Grote Oorlog

theater

Grote verhalen uit de wereldgeschiedenis met gefilmde live-animatie in ingenieuze maquettes.

In de jaren 1914-1918 schreven miljoenen soldaten vanuit de loopgraven brieven naar hun dierbaren. Ontelbaren stierven vervolgens in het vuur en de modder, velen kwamen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. Zoals na elke oorlog.
 
Hotel Modern maakt de ervaringen van die soldaten voelbaar. Op het toneel staat een miniatuurfilmset, waarop de landschappen van het westelijk front zijn nagebouwd met zaagsel, potgrond, roestige spijkers en peterselie als bomen. Het resultaat wordt gefilmd en levensgroot geprojecteerd. Gerauschmacher Arthur Sauer levert het geluid. Gesproken getuigenissen en authentieke brieven van soldaten begeleiden de beelden.
 
‘De Grote Oorlog’, een van de indrukwekkendste producties uit het prachtige oeuvre van het Rotterdamse collectief, ontving meerdere theaterprijzen en was over de hele wereld te zien. “Het is de enig juiste stijl om het onvoorstelbare draaglijk te maken. (…) Deze voorstelling, die stil maakt, doet een ongekend beroep op de verbeelding.” (NRC Handelsblad)
Kaarten
  • Hotel Modern & Arthur Sauer

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 19,50 incl. drankje en garderobe

    Hotel Modern & Arthur Sauer Kleine Zaal 19.50