De Warme Winkel

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or

theater Bestel kaarten
 • do 04 apr 20:30 Kleine Zaal
 • Extra / Inleiding
  do 04 apr 00:00 Kleine Foyer
  Gratis

Vincent Rietvelds poging om zich te onttrekken zich aan de soep van middelmatigheid.

De Warme Winkel presenteert:
Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or
 
We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings.  Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaar bevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, niet te identificeren, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.
 
Waar de prijzenkast van het collectief De Warme Winkel langzaam volstroomt, staat Vincent Rietveld op persoonlijk vlak nog droog. Daar probeert hij met deze voorstelling verandering in te brengen.
 
De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol beloont.  De prijs wordt in september uitgereikt op het gala van het Nederlands Theaterfestival in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De winnaar krijgt een gouden legpenning en wordt met een portret vereeuwigd in de galerij van de Stadsschouwburg. Het is het hoogst haalbare voor elke theater acteur.
 
In Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or zal Rietveld alles op het spel zetten om een nominatie in wacht te slepen.
 
De voorstelling is onderdeel van een serie waarin De Warme Winkel mogelijke antwoorden onderzoekt op de vraag; hoe verhoud je je als individu tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid?
In deel 1 (2021) staat ‘moord’ op het programma, gevolgd door ‘ascese’ in deel 2 (2020). Nu echter eerst deel 3 waarin ‘excelleren’ als mogelijk antwoord wordt onderzocht.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (een kaartje kost dus € 10 of € 9 per voorstelling). Dus, boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Lees meer.
Kaarten
 • De Warme Winkel

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 19,50 incl. drankje en garderobe

  De Warme Winkel Kleine Zaal 19.50

Extra / Inleiding