Conny Janssen Danst

Broos

dans

‘Van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.’

BROOS is een sprankelende, fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd.
 
Over zijn en verdwijnen. 
Over verwerven en verlies. 
Over branie en bedachtzaamheid.
Over de tijd die doortikt en niet te stoppen is.
Over het hier en nu tegenover het daar en toen.
 
Muziek en dans
Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is BROOS het nieuwste werk van Conny Janssen voor het theater. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten - werkt Conny Janssen voor BROOS opnieuw samen met Maartje Teussink, die met nieuw, speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk live te horen zal zijn. Choreograaf en componist werkten eerder samen in 2016 tijdens de locatievoorstelling COURAGE in de Ferro Dome. De muziek van de componist, multi-instrumentalist, en vocalist laat zich omschrijven als lyrisch en alternatief. Teussink creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt.

Multi-instrumentalist Maartje Teussink is een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes.” – Trouw, zaterdag 18 juni 2016 (over ‘COURAGE’)
 
Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.
Kaarten
  • Conny Janssen Danst

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 23,00 incl. drankje en garderobe

    Conny Janssen Danst Grote Zaal 23.00