Agrupación Señor Serrano

Birdie

theater

Ingenieuze schaalmodellen en schitterende videoprojecties.

Agrupación Señor Serrano was een paar jaar geleden al eens in Nederland met ‘House in Asia’. “Origineel en imitatie lopen steeds ingenieuzer door elkaar. (…) Dit beeldend objectentheater geeft laag na laag nieuwe inzichten prijs”, schreef toen de Volkskrant ****.
Dit keer komt de groep uit Barcelona met ‘Birdie’, dat scherpe kritiek op de huidige maatschappij bevat.
 
Gedurende de hele voorstelling zijn fragmenten uit de film ‘The Birds’ van Hitchcock te zien. In deze thriller wordt een familie in hun huis en dorp belaagd door vogels, voor Agrupación Señor Serrano het symbool voor de immigrantenstroom.

Uitgangspunt voor ‘Birdie’ is de iconische foto van José Palazon, gemaakt in Melilla, de Spaanse enclave in Marokko. Op de voorgrond staan twee mensen te golfen, terwijl op het hoge hek achter hen immigranten naar Spanje proberen te klimmen. De foto is nagebouwd als maquette en met dit schaalmodel en videoprojecties bouwt Agrupación Señor Serrano aan een ingenieuze voorstelling, waarin de puzzelstukken langzaam in elkaar vallen.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Voor 5 voorstellingen betaal je € 50 en voor 10 voorstellingen slechts € 90 (een kaartje kost dus € 10 of € 9 per voorstelling). Dus, boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Lees meer.
Kaarten
  • Agrupación Señor Serrano

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

    Agrupación Señor Serrano Kleine Zaal 18.50