Try-Out Café

Maak kennis met nieuw talent!

Try Out Cafe Uitverkocht
Maak kennis met jong en veelbelovend talent in het Try-Out Café!
TAQA Theater De Vest biedt een podium voor aanstormend talent in de disciplines kleinkunst, cabaret, stand-up, muziektheater en singer-songwriter.

Op vier zondagmiddagen om 16.00 uur wordt in een café-achtige setting in de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest het nieuwste aanstormende talent gepresenteerd.
Elk Try-Out Café biedt ook een podium voor jong regionaal talent onder de naam 'Streekproducten'. Deze lokale talenten worden geprogrammeerd door Madelief Klunder en Coene Wouters.

Op 28 januari treden voor je op:

•        Maarten van den Berg
•        Lonneke Dort (Winnaar Wim Sonneveldprijs 2017)
•        Tim Teunissen (Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2016)
•        Streekproduct: David Heijmans

Presentatie: Nina de la Croix.

Maarten van den Berg
Ik loop als een pinguïn en bij mij gaat social talk binnen 3 zinnen over Hitler. Niet gek overigens. Onder het motto: ‘opdat wij niet vergeten’, sleepten mijn ouders (beiden dominee) mij tijdens vakanties langs zo’n beetje alle joodse begraafplaatsen in Europa en zo’n 5 concentratiekampen. Verder ben ik laatst zeven uur in de supermarkt geweest en schaam ik me voor mijn Suitsupply-pak. Ik leg het in mijn show allemaal wel uit.  Maarten van den Berg (1987) studeerde kleinkunst in Antwerpen en cabaret aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hier studeerde hij eind juni 2016 af. Hij was halve finalist van het Leids Cabaretfestival 2017, werkte mee aan Panache met o.a. Jan Jaap van der Wal, Peter Pannekoek en Tim Fransen en bij Zondag met Lubach. 'Alleen pinguïns zijn zwart-wit' is zijn eerste cabaretprogramma. www.maartenwillem.nl 

Lonneke Dort
Jury AKF: Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema’s en sterke liedteksten weet Lonneke zichzelf steeds spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten.’
Parool: “Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.”
NRC: “Bij de droogkomische Lonneke Dort zag de jury „sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben”. Dort begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen.”
Volkskrant: “Het hoogtepunt van originaliteit en ook meteen het schrijnendste nummer van de avond kwam van Lonneke Dort. Zij dwong haar publiek mee te zingen met een cynisch vluchtelingenlied: ‘Dit is van mij, mij, mij, mij.'”
Telegraaf:  “Zij houdt het een stuk ingetogener met haar lange lijf, haar mimiek, haar gitaar en haar spitsvondige liedjes” “De jury is in het juryrapport zeer lovend over de theatermaakster. „Lonneke Dort staat zeer ’laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol.””
De Theaterkrant:  “De jury prees Dort om haar sterke teksten en intrigerende persoonlijkheid. ‘Er gaat een heerlijk soort gevaar van haar uit’, constateerde de jury. ‘Daardoor blijf je naar haar kijken en luisteren, altijd een beetje op je hoede.’
 
Tim Teunissen
Tim Teunissen neemt je mee in een caleidoschopische rollercoaster van komische en ontroerende personages. Een voorstelling over de generatie van nu die van alles wil, maar bang is om zich te laten kennen. Hij laat een reeks antihelden de revue passeren die koste wat het kost de schone schijn ophouden. Op het scherpst van de snede schakelt hij van de ene naar de andere sketch. Snel, slim en gevat. Hilarisch en tegelijkertijd ontwapenend.
Tim studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel & Kleinkunstacademie en won in 2016 de persoonlijkheidsprijs op cabaretfestival Cameretten.

Streekproduct:
David Heijmans
David Heijmans (21 jaar - Warmenhuizen) zit momenteel in zijn tweede jaar op de Koningstheateracademie in Den Bosch. Wat hij gaat spelen? Momenteel nog onbekend, maar zeker is dat het muzikaal en persoonlijk zal zijn.

Ben je jonger dan 30 jaar?
Dan betaal je de CJP prijs van maar € 5,50!
Kaarten
  • Try-Out Café

    Zaal Plein Zaal
    Prijs Normaal € 8,50
    PrijsCJP € 5,50 Incl. drankje en garderobe

    Try-Out Café Plein Zaal Uitverkocht 8.50