Try-Out Café

Maak kennis met nieuw talent!

Try Out Cafe
Maak kennis met jong en veelbelovend talent in het Try-Out Café!
TAQA Theater De Vest biedt een podium voor aanstormend talent in de disciplines kleinkunst, cabaret, stand-up, muziektheater en singer-songwriter.

Op vier zondagmiddagen om 16.00 uur wordt in een café-achtige setting in de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest het nieuwste aanstormende talent gepresenteerd. Elk Try-Out Café biedt ook een podium voor jong regionaal talent onder de naam 'Streekproducten'. Deze lokale talenten worden geprogrammeerd door Madelief Klunder en Coene Wouters.

Op 26 november treden voor je op:

•        Sanneke van der Meulen (Winnaar Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017)
•        Benjamin van der Velden
•        De Lachende Derde
•        Streekproduct: God en Dergelijke

Presentatie: Pepijn Schoneveld.

Sanneke van der Meulen
In 2016 studeerde Sanneke van der Meulen af aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch en in 2017 won ze het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival.
Juryrapport Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival: “Sanneke is een podiumdier. Er staat een echte comédienne op het podium. (…) De botte schakeling van muziek en tekst bevalt de jury goed.” In haar muzikale cabaretvoorstelling ‘Angstzweet’, gaat Sanneke de strijd aan met al haar angsten.

Benjamin van der Velden
Persoonlijkheidsprijs van Griffioen Zuidplein Cabaret festival én Groninger Studenten
cabaret Festival
Vorig jaar tijdens een dronken bui schreef Benjamin zich in voor het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Tot dan toe speelde Benjamin in diverse bandjes, maar iets in hem zei dat hij het als cabaretier moest proberen. Nauwelijks bijgekomen van de kater van de avond ervoor kreeg Benjamin te horen dat hij was geselecteerd voor het festival. Ruim een maand later stond hij met de juryprijs in zijn handen op het podium van het Griffoen VU in Amstelveen. Zijn eerste stappen smaakten naar meer. En dat bleek terecht, want later dat jaar won Benjamin de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2016. Benjamin is de allereerste 'TVB new artist'. Hiermee krijgt hij de kans om in het seizoen 2017/2018 in ruim veertig theaters zijn eerste avondvullende kleinkunst/cabaretprogramma.

De Lachende Derde
Sophie de Hart en Wouter van Dijk nemen je mee in een wervelwind over het liefdesleven van een twintiger met daarbij veel vlammende gitaar, veelzijdige liedjes, flauwe grappen en nog veel meer onzin. Lachen, huilen, maar vooral lekker achterover in je stoel zitten en het over je heen laten komen. De Lachende Derde begon ooit als jazzduo maar Sophie en Wouter ontdekten al snel hun gezamenlijke voorliefde voor kleinkunst en het schrijven van grappige Nederlandstalige liedjes.

Streekproduct:
God en Dergelijke
'En nu een antwoord' is het relaas van vier vrienden die proberen uit te vinden wat 'de zin van het leven' is. De jongens sluiten zichzelf op in een kamer en filosoferen over van alles: drank, genot, dankbaarheid enz. Wat moeten zij, als jongere zijnde, nu met hun leven aan?

God En Dergelijke is een Alkmaars collectief bestaande uit de jonge makers Xavi Oorthuis, David de Bruijn, Floris Rozema en Sem ten Haaf. Bij het maken van hun eerste voorstelling zijn zij gecoacht door dramaturg en theatermaker Gerard Kooistra. Speciaal voor Try-Out Café kregen zij extra coaching van acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld.

Ben je jonger dan 30 jaar?
Dan betaal je de CJP prijs van maar € 5,50!
Kaarten
 • Try-Out Café

  Zaal Plein Zaal
  Prijs Normaal € 8,50
  PrijsCJP € 5,50
  Incl. drankje en garderobe

  Try-Out Café Plein Zaal 8.50