Toneelgroep Oostpool

Romeo en Julia / William Shakespeare

toneel Bestel kaarten
 • za 24 mrt 20:30 Kleine Zaal
 • Extra / Inleiding
  za 24 mrt
  19:45 - 20:15
  Benedenfoyer
  Gratis

Marcus Azzini regisseert talent van de toekomst in ongepolijste Shakespeare-klassieker.

Liefde maakt een mens tot mens. Net als haat.
Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar.
 
Regisseur Marcus Azzini (Angels in America, On the Road) laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?
 
Azzini kiest voor een talentvolle spelersgroep van jonge acteurs. Diewertje Dir en Abe Dijkman zijn de gedroomde Julia en Romeo. Met behoud van de originele poëzie herschrijven Jan Hulst en Kasper Tarenskeen (De Ilias) deze toneelklassieker tot een nieuw verhaal dat wij allemaal kennen.

 
 
 
Kaarten
 • Toneelgroep Oostpool

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 22,50 incl. drankje en garderobe excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Toneelgroep Oostpool Kleine Zaal 22.50

Extra / Inleiding