Theater Utrecht

Platonov / Anton Tsjechov

toneel

Hartverscheurend eerlijk stuk over menselijke misverstanden en de kracht van liefde.

‘Platonov’ uit 1881 is het eerste avondvullende toneelstuk van Anton Tsjechov. En gelijk ook zijn meest onstuimige, een glasbak vol ongepolijste diamanten, waarin verlangens, dromen en liefde dwars door elkaar en alle sociale lagen heenvliegen.

Vier vrouwen dingen naar de liefde van Misja Platonov, Tsjechovs briljante kruising tussen Hamlet en Don Juan. De charmante, hoogopgeleide dorpsonderwijzer, die al zijn ambities begraven heeft, vraagt zich af wie hij moet kiezen en vooral waarom ze juist hem zo achternazitten. Wat zien zijn echtgenote Sasja, de weduwe Anna of haar hoogbegaafde schoondochter Sofja toch in hem? Of de jonge Marja, die hij publiekelijk vernederde? Of ziet hij het allemaal verkeerd en zit hij vooral zichzelf in de weg?

Na het bejubelde ‘Caligula’ zetten regisseur Thibaud Delpeut en hoofdrolspeler Vincent van der Valk hun zoektocht naar de emotionele drijfveren van extreme mannenfiguren voort en maken ze van ‘Platonov’ een hartverscheurend eerlijk stuk over menselijke misverstanden en de kracht van de liefde.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.
Kaarten
 • Theater Utrecht

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 23,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Theater Utrecht Grote Zaal 23.50