Steef de Jong | Groots en Meeslepend

ORFEO, een drama van karton

muziektheater

Orfeo-operette van nu, in kartonnen pop-up decors.

Theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar Steef de Jong (1983) heeft een missie: het genre operette opnieuw uitvinden. In zijn voorstelling ‘ORFEO, een drama van karton’ gaat hij daarom terug naar de oorsprong: ‘L’Orfeo’ van Monteverdi uit 1607. Het werk wordt beschouwd als de eerste opera en de bewerking ‘Orphee aux enfers’ van Jacques Offenbach uit 1858 als de geboorte van de operette.

In de mythe zingt Orpheus zo mooi dat de heersers van de onderwereld besluiten hem zijn overleden vrouw Eurydice terug te geven. De enige voorwaarde: hij mag niet omkijken als zij hem volgt uit de onderwereld. Bijna boven kijkt Orpheus toch om en verliest daarmee zijn geliefde voorgoed.

Drama staat in het werk van De Jong altijd in schril contrast met de lichtheid van zijn handgemaakte kartonnen pop-updecors, de humor en de verbeelding. Bijgestaan door een muzikant maakt hij een geheel eigen versie van de mythe, een Orfeo-operette van nu.
De muziek wordt verzorgd door Marieke Hopman.

Na afloop van deze voorstelling vindt een nagesprek plaats met Steef de Jong in de kleine foyer. Dit nagesprek is gratis toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een toegangskaart.

Dinsdag Matinee
Bent u theaterliefhebber maar gaat u ’s avonds liever niet meer op pad? In het nieuwe theaterseizoen hebben wij op vijf dinsdagmiddagen in de Kleine Zaal voorstellingen geprogrammeerd. De voorstellingen zijn samen met onze programmeur gekozen door een commissie trouwe  theaterbezoekers en sluiten aan bij het programma 'Dag en Dauw'. De voorstellingen zijn ook te bezoeken met Vier het Leven; in dat geval wordt uw toegangskaartje gereserveerd en wordt u opgehaald en thuisgebracht. Kijk voor meer informatie op www.4hetleven.nl.

Dit zijn onze Dinsdag Matinees:
31 - 10 Henk Poort - Ik ben mijn lied
19 - 12 Leoni Jansen / Eric Vaarzon Morel - Ierse Nachten
16 - 01 Debby Petter - In mijn hoofd
20 - 02 Julika Marijn - Uit verdriet geboren
03 - 04 Steef de Jong - Orfeo
Kaarten
  • Steef de Jong | Groots en Meeslepend

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 17,50 incl. drankje en garderobe excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

    Steef de Jong | Groots en Meeslepend Kleine Zaal 17.50