Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar

Voorjaarsconcert

verhuring Te gast

SDG Alkmaar gaat op de Franse tour!

Micheline Van Hautem, Vlaamse deerne, trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

De muziek van Brel voerde haar van Edinburgh -alwaar ze de prestigieuze Herald Angel Award mocht ontvangen- tot Australië waar ze volle zalen trok. Maar ook terug in Europa werd ze warm onthaald met als kers op de taart een uitverkocht Amsterdams Concertgebouw.

En nu is er Brel&Brass, 11 van de mooiste chansons van Jacques Brel in uitgevoerd door Micheline met het Stedelijk Harmonieorkest van SDG Alkmaar. Een spannend avontuur voor de zangeres, alsmede voor haar, bij gelegenheid, maar liefst tweeënvijftig begeleiders.

En met bastrombonist Jos Jansen als speciale gast. Voor het orkest is Jos geen onbekende, want al eerder in 2011 stond hij op de planken met het Stedelijk Harmonieorkest. De soloshows van Jos bevatten komische elementen, maar laten vooral een virtuoze trombonist zien, die zowel het klassieke repertoire als lichte muziek op zeer muzikale wijze vertolkt. In oktober 2014 zwaaide Jos Jansen af bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Kun je je voorstellen hoe ‘Bruxelles’ brult met koper, of ‘Marieke’ glinstert met alleen saxofoons? Nu is je kans!

Voor het Stedelijk Harmonieorkest is het inmiddels een traditie om elk jaar met een grote artiest op het podium van Theater de Vest een concert te geven en wij zijn blij dat wij samen met Micheline en Jos een spetterende Franse avond kunnen verzorgen voor eigen Alkmaarse publiek.

Datum: 14 april 2018
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: € 20,-, incl. pauzedrankje
Kaarten: secretariaat@sdg-alkmaar.nl of 06-14501543.
Kaarten
  • Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 20,00 Incl. drankje en garderobe

    Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar Grote Zaal Te gast 20.00