Rudolphi Producties

Gouwe Pinda’s / Bodil de la Parra

toneel

Tragikomedie over Indische zussen, die worstelen met zichzelf, elkaar en hun achtergrond.

Het succesvolle ‘Ouwe Pinda’s’ schetste een paar seizoenen geleden een ontroerend tragikomisch portret van Indische zussen die worstelen met zichzelf, elkaar en hun koloniale achtergrond en verleden. ‘Gouwe Pinda’s’ is het vervolg, waarbij Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher deze keer worden bijgestaan door Esther Scheldwacht. Paul Knieriem voert wederom de regie.
Drie Indische zussen van in de zeventig slijten hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Nonni komt al jaren niet buiten – vanwege likdoorns, zegt ze –, Son is ziekelijk afhankelijk van haar zussen – maar morgen ga ik op linedancing, zegt ze – en Titi trouwt binnenkort met André, maar dan moet eerst zijn vrouw nog even overlijden. Als er een boek opduikt met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië, gaat het verleden op de schop en komen de verhoudingen op scherp te staan.

Een voorspel in 300 seconden
Nieuw dit seizoen: een voorspel in 300 seconden. In een informele en intieme setting, komt de spreker geheel gratis bij u langs in de foyer om u in 5 minuten vanuit zijn/haar eigen invalshoek een verhaal over de thematiek van de voorstelling te vertellen. Pik in de foyer een speciale zandloper op om kenbaar te maken dat u interesse heeft in het voorspel en de rest gaat vanzelf.
Bij deze voorstelling vindt het voorspel plaats tussen 19:45 en 20:15 uur. Gedurende 5 minuten vertelt schrijver Marion Bloem een persoonlijk verhaal over de geschiedenis van Nederlands-Indië, gewoon bij u aan tafel!
Kaarten
 • Rudolphi Producties

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 19,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Rudolphi Producties Kleine Zaal 19.50