Panama Pictures

Go north and see what those strangers do

theater
Vijf mannen en een gestrande walvis ergens in het hoge noorden. Je voelt de ijzige wind nog net in je gezicht blazen en gelooft onmiddellijk dat dit geen plek is die uitnodigt tot verblijven. Wat heeft de mannen hier gebracht? Zo te zien zijn het vreemden voor elkaar met verschillende achtergronden. Hun levenspaden kruisen zich hier bij de gestrande walvis.
Met haar mannelijke cast van dansers en acrobaten vertaalt choreograaf Pia Meuthen dit gegeven naar een visueel indringend verhaal waarin dans, lucht - en vloeracrobatiek in elkaar overvloeien. Met haar gezelschap Panama Pictures heeft zij een nieuwe taal ontwikkeld op het snijvlak van dans en circus: ongepolijst, bij vlagen vol risico maar tegelijkertijd ook menselijk, kwetsbaar en vooral gestript van elk spektakel.

Go north and see what those strangers do werpt een eigenzinnig licht op het begrip mannelijkheid. Centraal  staat de vraag naar de identiteit. Wat maakt deze mannen tot wie ze zijn? Pia Meuthen laat zich daarbij inspireren door het werk van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Zij is geraakt door de genadeloze oprechtheid van zijn boeken en de manier waarop Knausgard universele thema’s op een hoogst persoonlijke en rauwe manier weet te brengen.

Voortgestuwd wordt het verhaal door de klanken van de slagwerker die live aanwezig is op het podium. In hun nieuwe compositie combineert het duo Strijbos & van Rijswijk op een haast hypnotiserende manier slagwerk met elektronische composities en soundscapes.
 
(De vaste cast van Panama Pictures wordt voor Go north and see what those strangers versterkt door Tarek Rammo die voorheen o.a. aan Cirque de Soleil verbonden was en met  Aerial Straps een uitdagende nieuwe discipline toevoegt.)

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.
Kaarten
 • Panama Pictures

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 18,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Panama Pictures Kleine Zaal 18.50