Orkater / De Nieuwkomers

Sir Duke - De Blackout van ‘77

muziektheater

Reconstructie van een persoonlijke geschiedenis, op intieme blues en extatische funk.

‘De Blackout van ‘77’ is een reconstructie van een persoonlijke geschiedenis, op intieme blues en extatische funk. Het verhaal speelt zich af tijdens een nacht in 1977, als New York wordt getroffen door een grote stroomstoring. De hele stad ligt plat, de sfeer is grimmig. Terwijl plunderingen uitbreken, trekt de jonge zwarte schrijfster Amina zich terug in de stilte van het pikkedonker.

Zonder afgeleid te worden door blikken en meningen van anderen, reconstrueert ze beetje bij beetje haar levensgeschiedenis, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het door rassenscheidingen verscheurde Amerika en de opkomst van de Civil Rights Movement. In een muzikale trip door haar jeugd in het conservatieve zuiden en haar young rebellious city life in Chicago en New York, poogt Amina grip te krijgen op haar steeds groteskere herinneringen.
De geschiedenis van de zwarte muziek, met name de blues en soul, is doorspekt met aansprekende en inspirerende verhalen. Verhalen waarin de familiegeschiedenis van de jonge makers van muziektheatercollectief Sir Duke weerklinkt.

Na afloop van de voorstelling kunt u genieten van een verhaaltje voor het slapengaan. Dit is gratis toegankelijk.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.
Kaarten
 • Orkater / De Nieuwkomers

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 17,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Orkater / De Nieuwkomers Kleine Zaal 17.50